Målvakterna i fokus när Örebro FC blev första lag att bortaslå AFC

Matchen slutade 1–5 till gästande Örebro FC som därmed bröt AFC Eskilstunas obesegrade hemmasvit – men det var målvakterna som stod i fokus i den här matchen.

Det började med en ramträff för ÖFC, men efter åtta spelade minuter satte Michel Yanez Hernandez dit matchens första mål. Mycket mer än så blev det dock inte i den första halvleken. Trots att AFC hade en hel del målchanser lyckades man inte sätta bollen i mål.

I början på andra halvlek tilldömdes ÖFC en straff. Då stegade målvakten Dildar Caliskan fram, men i hemmamålet stod Divar Matte för en stark insats och räddade bollen från att gå i mål. Strax därpå gör ÖFC 0–2 efter att samma Caliskan tagit bollen från egen planhalva och rusat upp för att sedan snyggt assistera Senad Berisha till målet.

Minuten senare replikerade AFC när Lukman Murad reducerade till 1–2 och matchen såg ut att ta en ny riktning.

Därefter tilldömdes ÖFC en tiometersstraff efter att AFC dragit på sig sin sjätte frispark. Återigen stegade Caliskan fram, men missade.

Matchen slutade 1–5 till ÖFC, trots två missade straffar. Gästerna kunde få in några bollar mot slutet när AFC spelade jokerspel.

AFC Eskilstuna–Örebro FC 1–5 (0–1)

Målet, AFC: Lukman Murad

Målen, ÖFC: Michel Yanez Hernandez 2, Senad Berisha, Dildar Caliskan, Simon Chamoun

Text: Simon Chowdhury