Oavgjort i rivalmötet – trots nervkittlande avslutning

När IFK Uddevalla och IFK Göteborg möts är det alltid heta och känslofyllda bataljer. Söndagens möte var inget undantag. Efter en mållös första halvlek kunde Blåvitt gå upp i en 2–0-ledning – men Uddevalla kom ikapp.

Den första halvleken präglades av två lag som tydligt följde matchplanen. Ytor stängdes och ett hårt jobb gjordes. Den första halvleken bjöd därmed inte heller på några mål.

I den andra halvleken öppnade matchbilden upp sig lite mer. Kanske berodde det på att de båda lagen matchade sina förstafyror väldigt hårt, men också för att tre poäng fanns i sikte.

Blåvitt tog ledningen i matchen efter bara en minuts spel i den andra halvleken genom formstarka Flamur Tahiri. Och bara några minuter senare dubblades den ledningen via Pascal Olsson.

2–0 till Blåvitt – men trots allt mycket tid kvar för hemmalaget.

Younes Raisi reducerade först efter en kontring, och sedan kom också kvitteringen. Mergim Berisha slog långt och Fredrik Söderqvist nickskarvade vidare bollen i en båge ovanför Viktor Jansson i Göteborgsmålet.

Slutet av matchen var en nervkittlande historia. Båda lagen var sugna på tre poäng, och Blåvitt testade dessutom med jokerspel. Farliga lägen skapades åt båda håll, och seger hade inte varit orättvist för något av lagen. Uddevalla var dessutom ytterst nära en sjätte frispark och därmed straff från tiometer.

Men 2–2 slutade matchen – och kanske var det trots allt ganska rättvist.

Matchfakta

SFL

IFK Uddevalla Futsal–IFK Göteborg Futsal 2–2 (0–0)

Målen, Uddevalla: Younes Raisi, Fredrik Söderqvist

Målen, Göteborg: Flamur Tahiri, Pascal Olsson

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img