Andreasson hyllar kollektivet efter seriefinalen: ”Imponerad av alla”

Under söndagen tog GAIS Futsal emot Borås AIK i RFL Södra Götaland. Detta var en seriefinal och inför grönsvarta supportrar kunde man ta en stabil seger som innebar att man även fick fira jul som serieledare.

I denna seger stod Mikaela Uthas för samtliga mål men detta var också en gedigen laginsats där alla hjälpte varandra. En spelare som är nöjd är Tilda Andreasson som berättar om matchen:

– Vi gjorde det bra. Vi gjorde mycket av det som vi har övat på med snabbt bolltempo och de varianter som vi har övat på. De första tio minuterna var vi enligt mig överlägsna och sen kom vi in i en liten svacka. Vi kom sedan tillbaka och jag tycker att gör en väl genomförd match så det känns bra, berättar hon för Futsalmagasinet en stund efter slutsignalen.

Hon berättar att hon tyckte att hon och laget körde på och ansåg att med flyt så hade halvtidsresultatet varit större:

– Vi ledde med 1-0 väldigt länge men det kändes hela tiden som att vi hade många lägen och det hade kunnat stått 3-0 redan i första halvlek. Det var skönt att det släppte när vi spelade så himla bra, att vi får utdelning och att målen kommer.

I och med segern så är man serieledare med tre poäng ner till IFK Göteborg som ligger tvåa, och detta som nykomling i RFL. Andreasson som självklart är nöjd med att kunna toppa serien menar på att detta inte är något som man hade satt som målsättning:

– Vi satsar framförallt på långsiktliga mål och vi hade hoppats på att leda serien, men kanske inte riktigt räknat med det fullt ut eftersom vi är helt nya.

– Inga av oss har spelat ihop innan och vi är väldigt många futsalspelare som har gått ifrån fotbollen. Jag är väldigt imponerad av alla.

Har du spelat nån futsal innan?

– Jag har spelat mycket futsal men inte i något renodlat futsallag. Det här med taktiken är väldigt nytt för mig.

Andreasson avslutar med att återigen lyfta kollektivet som hon är väldigt nöjd med:

– När vi ledde med 1-0 så fortsätter vi att köra på och spela hela tiden som om det stod 0-0. Även när det stod 3-0 att inte slappna av och vi fortsätter att spela vårt spel vilket jag tycker är bra, avslutar hon.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img