Division 1-svep: Det senaste från näst högsta ligan

0

Precis innan julen avverkades det matcher i division 1:s samtliga serier där vissa lag fick fira julafton med en extra skön känsla. Strax efter julen återupptas serierna igen och inför detta så kommer ett nytt svep med resultat och tabeller från division 1.

Norrland

I denna serie har det inte spelats några matcher sedan början av december. Vi kan dock konstatera att serieledaren Thoréngruppen med lite mer än en tredjedel kvar av serien har ett försprång på tre poäng ner till Robertsfors FF. Thoréngruppen har också en positiv målskillnad på 52-21 vilket kan jämföras med Robertsfors 40-31.

Tabell

Norra svealand

Stora segrar blev temat i division 1 Norra Svealand när topplagen Rågsveds IF oh Ankaret FK besegrade bottenlagen Edsbro IF och Sevdah IF. Serieledare är obesegrade Västerås AFG som har åtta poäng ner till Ankaret.

Resultat

Rågsveds IF-Edsbro IF 10-2

Ankaret FK- Sevdah IF 9-1

Tabell

Östra Götaland

Omgångens hetaste möte var derbyt mellan Norrköping FK som inför fullt hus besegrade Ektorp FK med uddamålet. Segern innebar att man leder serien med åtta poäng ner till Ektorp som ligger tvåa.

Söder Futsal som inledde serie dystert har nu kommit igång och vann nu senast mot Falcao. Nu ligger man i mitten med 12 poäng och har möjlighet att avancera mot tredjeplatsen.

Resultat

KFUM Linköping-FC Real Internacional 3-11

Norrköping FK-Ektorp FK 3-2

Falcao FC-Söder Futsal 4-7

Tabell

Västra Götaland

Sex matcher avverkades i Västra Götaland där Lidköping och Vänersborg spelade dubbelt med seger och förlust som resultat. FC Rosengård besegrade Geesguud UF, en seger som gav laget serieledning.

Resultat

Vara SK-Nol IK 6-6

Vänersborgs FK-Libertá FC 2-5

Färgelanda IF-Halmstads BK 5-0

FC Lidköping United-Sotenäs FF 12-6

Geesguud UF-FC Rosengård 6-7

Vänersborgs FK-FC Lidköping United 4-0

Tabell