Hammarby befäster serieledningen – efter imponerande seger i toppmötet

Hammarby visade under lördagens bortamatch mot IFK Göteborg varför man toppar SFL för tillfället. Laget visade stor styrka och vann med 5–3.

Den första halvleken var jämn, tuff och full av känslor. Hårda dueller och en vilja att vinna detta toppmöte i SFL sprutade ur öronen från spelarna.

Inte förrän i matchens 15:e minut kom halvlekens första – och enda – mål. Taha Abdi Ali stod för det.

Den andra halvleken skulle bjuda på desto fler mål från båda håll. Hammarby var dock laget som skulle lyckas dra ifrån. Tidigt kunde Fredrik Notice peta in tvåan. Därefter kom såväl 0–3 som 0–4 och ingenting såg ut att kunna stoppa Bajens framfart.

Flamur Tahiri kunde visserligen reducera med drygt sju minuter kvar, men när Josef Rakez satte dit 5–1 i öppet mål i den 38:e minuten kändes det hela väldigt avgjort.

Blåvitt skulle dock skaka om än lite liv i matchen igen med två mål på slutet. Men närmre kom man inte, och gästande Hammarby vann med 5–3. Efter slutsignal drog Nima Kadivar på sig sitt andra gula kort och fick därmed syna det röda ditot. Tidigare under matchen uppvisades även hemmatränaren Nicklas Asp upp på läktaren.

Segern innebär att Hammarby går upp på 29 poäng. Blåvitt ligger kvar på sina 21.

IFK Göteborg Futsal–Hammarby IF FF 3–5 (0–1)

Målen, IFK: Flamur Tahiri, Simon Chekroun, Petrit Zhubi

Målen, Hammarby: Josef Rakez 2, Taha Abdi Ali, Fredrik Notice, Alan Arslan