RFL-svepet: Det senaste från matcherna i högstaligan

0

Ett lag har säkrat slutspelsplats och ett annat lag kan säkra den i nästa omgång. Här kommer ett nytt svep med samtliga resultat från föregående omgång.

Norra Norrland

Serieledarna IFK Åkullsjön gick in i fredagens match med vetenskapen att slutspelsplatsen kunde säkras inför julledigheten – och man tog den chansen. 6-0 hemma mot Sunnanå inför över 100 åskådare.

Resultat

IFK Åkullsjön-Sunnanå SK 6-0

Tabell

Södra Norrland

Denna serie har inte haft några matcher föregående vecka. Hörnsjö IF leder serien.

Tabell

Norra Svealand

Djurgården fortsätter att visa sin dominans. Man repriserade sitt resultat från matchen innan och leder serien med sex poäng ner till Järla IF som har en match mindre spelad. Järla besegrade för övrigt jumbon Älta IF.

Resultat

Djurgårdens IF-Vallentuna BK 13-3

Järla IF-Älta IF 4-1

Tabell

Södra Svealand

Detta var en omgång där övre halvan gjorde sitt. Samtliga från den halvan besegrade sina motstånd med stora segrar. Örebro FC som leder serien med nio poäng ner till tvåorna, behöver bara en poäng för att kunna säkra seriesegern.

Resultat

Boo FF-Sköllersta IF 7-1

Sätra SK-Örebro FC 1-8

Rågsveds IF-Hammarby IF 6-1

Tabell

Östra Götaland

Topplagen Vetlanda United IF och Ektorp FK gjorde inga besvikna. De besegrade sina motstånd med 6-2 och 5-2. Lagen har lika många poäng men Ektorp som har en match mer spelad, har bättre målskillnad. I Nästa omgång blir det seriefinal mellan lagen.

Resultat

KFUM Linköping-Svärtinge 8-8

Ektorp FK-Kenty FC 5-2

Norrköping FK-Vetlanda United IF 2-6

Tabell

Södra Götaland

Mikaela Uthas hade målshow när GAIS vann seriefinalen mot Borås AIK, en seger som gör att man leder serien med tre poäng ner till IFK Göteborg som petade ner Borås till tredjeplatsen.

Resultat

Orust FC-Herrestad AIF 2-2

GAIS Futsal-Borås AIK 3-0

Torslanda IK-IFK Göteborg 2-5

Tabell