ÖSK byter huvudtränare – plockar in förbundskaptenen

Örebro SK Futsal sparkar huvudtränaren Tekle Ghebrelul. I hans ställe plockar man in damlandslagets förbundskapten Muffe Bajraktarevic.

Tekle Ghebrelul tillsattes som ny huvudtränare för SFL-laget under fjolårssäsongen och hyllades stort. I år fortsatte man samarbetet och spetsade till truppen rejält.

Men elva poäng på 13 matcher och en plats långt ned i tabellen har tvingat klubben att agera. Därför får nu Ghebrelul lämna sin post och ersätts av Muffe Bajraktarevic, 39, som är förbundskapten för det svenska damlandslaget och åtminstone fram tills nu varit klubbchef i Norrköping FK i division 1. Vid sin sida får han Tomas Ivhall.

– Det är väl ingen hemlighet att vi som klubb haft större förväntningar på den här säsongen än vad vi hittills har fått ut av den, vi har både truppen och förutsättningarna för att ligga betydligt högre upp i tabellen än vad vi gör. Tekle är en mycket erfaren och kunnig tränare, men har inte lyckats få ut maximalt av gruppen och därför gör vi nu den här förändringen, säger ÖSK:s ordförande Johan Ivhall till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Mufad Bajraktarevic är en tränare med stor erfarenhet och rutin från SFL, dessutom en tränare på landslagsnivå och är det någon som kan lyckas vända den negativa trenden gällande resultaten så är det han. Vi är jätteglada att vi kunnat knyta till oss ”Muffe” så pass snabbt. Tomas blir ett bra komplement till Mufad, han kan både föreningen och spelarna utan och innan.

Klubben skriver vidare att man gärna vill behålla Ghebrelul och att han kommer erbjudas andra uppgifter i föreningen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img