Utlandsproffset tillbaka i Sverige – klar för IFK Uddevalla

0
Foto: David Gerd

IFK Uddevalla Futsal fortsätter att plocka in välmeriterade fotbollsspelare. Nyligen plockade man in, om än tillfälligt, Norge-proffset Liridon Kalludra. Under fredagen presenterades Martin Smedberg-Dalence, med meriter från bland annat fotbollsallsvenskan.

Martin Smedberg-Dalence, 35, var en del av FC Ibra som vann SM-guld 2012 i futsal. Där spelade även Angelo Vega som nu övertalat spelaren att hoppa in i IFK.

– Han var jättesugen på att spela och ville komma igång direkt, säger Angelo Vega till klubbens Facebook-sida.

Sedan sejouren i FC Ibra har framgångarna på fotbollsplanen varit många för Smedberg-Dalence. Han har bland annat spelat för Ljungskile SK, IFK Norrköping och IFK Göteborg. Senaste tiden har han varit och spelat i den bolivianska högstaligan, och med Bolivias landslag har han dessutom spelat Copa América.

Under fredagskvällen gör han debut när IFK ställs mot Skoftebyn på bortaplan.