Hammarby vann gastkramande seriefinalen framför storpublik

Hammarby IF fortsätter att imponera stort. Söndagens toppmöte med AFC Eskilstuna slutade med en seger – men den satt hårt inne efter en händelserik avslutning.

Drygt 1600 personer hade under söndagen tagit sig till Stiga Sports Arena för seriefinalen mellan AFC Eskilstuna och Hammarby. En publik som skulle komma att få se en match som levde in i det sista.

Hemmalaget fick en drömstart i matchen. Nikola Durovic stormade fram och såg ut att kunna sätta bollen i öppet mål på en retur. Gästernas Fredrik Notice kastade sig fram för att täcka och det såg också ut som han skulle lyckas, men bollen styrdes retsamt i mål.

Hammarby kom dock tillbaka i matchen. Özgur Yasar hittade hela vägen bort till Liridon Makolli vid den bortre stolpen som enkelt la in den i mål.

Vändningen blev ett faktum när Alan Arslan chippade in bollen mot mål och Taha Abdi Ali nickskarvade in bollen. Innan paus kom även 3–1 när Abdi Ali frispelade Aus Al Maliki.

I den andra halvleken jagade AFC Eskilstuna ett reduceringsmål, men istället ställde Mosaddiq Zekria om och kunde avsluta det hela med att vackert trycka in 4–1 för Bajen.

Omgående valde hemmatränaren Osam Abassi att köra med jokerspel, något som man vanligtvis gör med stor framgång. Och även den här gången skulle det bära frukt. Med åtta minuter kvar satte Rami Oraha in 2–4 och två minuter senare 3–4 via Lukman Murad.

Avslutningen blev minst sagt nervkittlande med ett måljagande AFC. Men istället för ett hemmamål som publiken väntade på avgjorde gästernas Alan Arslan tillställningen genom att skjuta in 3–5.

Hammarby är nu i och med segern uppe på 32 poäng, fem poäng fler än tvåan Skoftebyn.

AFC Eskilstuna–Hammarby IF FF 3–5 (1–3)

Målen, AFC: Nikola Durovic, Rami Oraha, Lukman Murad

Målen, Bajen: Özgur Yasar, Taha Abdi Ali, Aus Al Maliki, Mosaddiq Zekria, Alan Arslan