Skoftebyn kan tappa brassarna: ”Blir en jätteförsvagning”

Skoftebyns IF plockade inför årets säsong in fyra stycken spelare från Brasilien. Ett djärvt drag som också har gett stor utdelning. Men snart kan kvartetten vara förlorad för Skoftebyn.

Det var inte långt innan seriepremiären som Skoftebyn smällde till med nyheten om att man värvat in Andy Montoya, Delvin Piu, Douglas Eduardo och Maicon Tauan. Alla fyra från Brasilien.

Under säsongens gång har kvartetten visat sig vara väldigt viktiga i Francis Maciels bygge. Stuckit ut mest av dem alla har Maicon Tauan gjort med sina 19 mål på tolv matcher.

Kanske stannar det också där. Spelarna har nu nämligen varit i Sverige i tre månader och det betyder att de måste skicka in en ansökan till Migrationsverket om att få stanna kvar ytterligare. Det rapporterar tidningen TTELA.

– Jag är nästan helt säker på att de är kvar resten av månaden. Sedan är det upp till dem själva att skicka in en ansökan som Migrationsverket förhoppningsvis godkänner, säger Skoftebyns Daniel Andersson till samma tidning.

Skulle man tappa de fyra lirarna skulle det självklart vara ett tungt tapp, men Andersson påpekar också att man inte direkt står och faller på det.

– Det är klart att det blir en jätteförsvagning, men en del i att de kom hit var för att våra egna spelare skulle ta kliv i utvecklingen och det har de verkligen gjort. Målsättningen om SM-guld ligger kvar oavsett.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img