IFK Uddevalla vann stort i Borås

Borås AIK mot IFK Uddevalla Futsal brukar vara täta och spännande matcher. Men inte denna gång. Gästande Uddevalla imponerade, var det klart bättre laget och utklassade BAIK med hela 8–1 i Boråshallen.

Baik kom till spel utan bland annat både Irfan Delimedjac och Mattin Atai Najafi som båda är skadade. Lägg till att säsongen så här långt varit en missräkning för Baik:s del så vägde man alldeles för tunt mot ett pånyttfött Uddevalla med rutinerade nyförvärven Martin Smedberg Dalence, Liridon Kalludra och Mattias Bulun. BAIK hade däremot tränaren Petter Florentin tillbaka på bänken, allt för att hitta tillbaka till en stabilitet i spelet. Men det blev inget snabbt resultat på det draget.

Det var annars Borås-bekantingen Younes Raisi, numera i Uddevalla, som inledde målskyttet med två raka mål. Han fick också avsluta målkalaset med ytterligare ett mål. 
Efter 3-1 i paus satte Uddevalla full fart i den andra halvleken och Borås hängde inte alls med mot ett bolltryggt Uddevalla. Mattias Bulun lyfte in 4-1 och därefter var Borås ett slaget lag som hade förtvivlat svårt att komma till lägen framför Filip Skarin i IFK-målet. IFK:s store målskytt denna säsong Donat Gashi svarade för två nya mål och hänger med i toppstriden av skytteligan i SFL.

Mot slutet rann siffrorna i väg ytterligare mot ett frustrerat hemmalag som i nuläget ligger under slutspelsstrecket.

Matchfakta

Borås AIK–IFK Uddevalla Futsal 1–8 (1–3)

Målen, BAIK: Jahid Jawid

Målen, Uddevalla: Younes Raisi 3, Donat Gashi 2, Liridon Kalludra, Mattias Bulun, Linus Skarin

Publik: 362

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img