Strängnäs höll ut – vann toppmötet mot Skoftebyn

Strängnäs FC tog en viktig skalp i lördagens bortamöte mot toppkonkurrenten Skoftebyn. Segern innebär också att man passerade sin motståndare i tabellen – och nu är man uppe på en andraplats.

Strängnäs inledde mötet i Arena Älvhögsborg i ett rasande tempo och redan efter 33 sekunder kunde Yanku Marrah trycka dit ledningsmålet. Adnan Cirak pressade högt, bröt en passning och serverade sin lagkompis som satte bollen i nät bakom Arvid Sterner.

Gästerna dubblade senare den ledningen – via en riktig kanon. Rinor Nushi avancerade framåt och tryckte upp bollen i nättaket.

Devlin Piu reducerade visserligen för hemmalaget från tio meter – men innan halvlekens slut var Strängnäs uppe i en 4–1-ledning. Trean från Adnan Cirak, som kort efter missade en straff, och fyran via Patrick Ayala. Det sista efter en snabbt slagen hörna från Yanku Marrah med bara sekunder kvar av den första halvleken.

I matchens andra halvlek inleddes hemmalagets jakt på att åter få kontakt. Något man också skulle få. Maicon Tauan sköt in 2–4, och fem minuter senare kom 3–4 från Devlin Piu som därmed gjorde sitt andra för kvällen,

Skoftebyn jagade och jagade en kvittering, men istället skulle, vad man trodde, Yanku Marrah helt punktera tillställningen med två minuter kvar. Men bara 20 sekunder senare satte Granit Berisha nytt liv i matchen med 4–5.

Strängnäs lyckades dock hålla tätt under återstående tid och säkrade tre mycket starka poäng. Poäng som tar laget förbi Skoftebyn i tabellen och upp på en andraplats.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF–Strängnäs FC 4–5 (1–4)

Målen, Skoftebyn: Devlin Piu 2, Maicon Tauan, Granit Berisha

Målen, Strängnäs: Yanku Marrah 2, Rinor Nushi, Adnan Cirak, Patrick Ayala

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img