Hammarby säkrade derbysegern i fullsatt Eriksdalshallen

Hammarby trummar på i toppen. Söndagens heta Stockholmsderby mot Djurgården vann man med 6–2 och Fredrik Notice kom att bli tvåmålsskytt.

Redan efter tre minuter gav Alan Arslan sitt Hammarby ledningen framför ett stort grönt hav av hemmasupportrar på läktarna. Hela 1850 åskådare hade nämligen tagit sig till hallen för att bevittna säsongens sista (?) derby mellan dessa två rivaler.

Glädjen skulle dock bli relativt kortvarig eftersom Stefan Ostojic några minuter senare kunde utjämna tillställningen efter en omställning som avslutades på bästa möjliga sätt.

Men mot slutet av halvleken skulle en soloprestation Özgur Yasar se till att Bajen återtog ledningen. En ledning man sedan aldrig släppte.

I början av den andra halvleken utökades ledningen till 3–1 genom Fredrik Notice som klev framåt lite väl enkelt mot ett passivt bortaförsvar. Kapten Petter Andersson kunde visserligen reducera till 3–2 ett par minuter senare för Djurgårdens del, men närmre än så kom man aldrig serieledaren.

Istället avslutade hemmalaget matchen med tre raka mål som fastställde slutresultatet 6–2 och man kan nu stoltsera med åtta raka segrar och åtta poängs försprång ned till tvåan AFC Eskilstuna.

SFL

Hammarby IF FF–Djurgårdens IF FF 6–2 (2–1)

Målen, Bajen: Fredrik Notice 2, Alan Arslan, Özgur Yasar, Taha Abdi Ali, Gabriel Diaz

Målen, Dif: Stefan Ostojic, Petter Andersson