Division 1-svepet: Målrikt och otroliga slutdraman

Här kommer ett nytt svep från senaste tidens matcher i Sveriges näst högsta liga.

Norrland

Thoréngruppen har fått en smakstart efter juluppehållet. Man följde upp 15-2-segern mot Sandåkern med en exakt likadan seger mot Mariehem. Samtidigt som detta så föll Robertsfors i sin match och trots att man har en match mindre spelad så har man en rejäl uppförsbacke på nio poäng till serieledarna.

Resultat

Thoréngruppens FF-Mariehems SK 15-2

Sandåkerns SK-Robertsfors FF 5-3

Tabell

Norra Svealand

Västerås AFG har inte spelat några matcher sedan 15 december men trots detta så leder man serien med tre poäng ner till Ankaret FK som i senaste omgången vann Norrtäljederbyt mot Edsbro IF. Västerås har dock två matcher mindre spelade och på lördag tar man emot Sevdah IF.

Resultat

Edsbro IF-Ankaret FK 13-3

Sevdah IF-FC Brandbergen 7-7

Märsta IK-FC Brandbergen 3-12

Tabell

Östra Götaland

Norrköping FK fortsätter att vinna matcher och är nu en seger från seriesegern. Den före detta SFL-klubben kunde redan lördags ha fått firat seriesegern när Ektorp FK tog emot Falcao FC, men man lyckades inte få den hjälp man hoppades från Falcao som tappert föll med 6-4. I nästa match kan man alltså säkra seriesegern när man möter just Falcao FC.

I bottenskiktet är det fortfarande dystert för FC Europe och KFUM Linköping som fortsätter att förlora.

Resultat

KFUm Linköping-FC Kalmar 3-4

Ektorp FK-Falcao FC 6-4

FC Europe Juniors-FC Real Internacional 4-14

Tabell

Västra Götaland

FC Lidköping United tog en viktig skalp i jämna division 1 Västra Götaland där det skiljer sex poäng mellan ettan och trean. Den viktiga segern kom i seriefinalen mot Libertá FC där Kristijan Nikola slog in en långstraff i slutminuten.

Samtidigt föll FC Rosengård mot Nol IK, och Vänersborg FK:s drömmar om kvalspel sprack när man föll mot Vara SK.

Resultat

Libertá FC-FC Lidköping United 2-3

FC Rosengård-Nol IK 7-8

Halmstads BK-Geesguud UF 3-7

Libertá FC-Sotenäs FF 5-5

Vara SK-Vänersborgs FK 7-6

Sotenäs FF-Färgelanda IF 2-2

Tabell

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img