”Det rör sig inte om landskamper”

Två svenska landslagsspelare, som tidigare stod som uttagna till EM-kvalet senare i januari är anhållna misstänkta för matchfixningrelaterad brottslighet. Exakt vad för spel som har lagts är ännu oklart – men det inte ska handla om några landslagsmatcher.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet (SvFF) säger till Sportbladet att man bistått polisen med utredningsmaterial under en tid mot de två svenska landslagsspelare som alltså anhållits misstänkta för matchfixing.

Spelarna är för tillfället inte uttagningsbara och kommer därmed inte att spela för Sverige under EM-kvalet på Malta i slutet av januari. Ersättare kommer att kallas in.

Vad för spel eller matcher det rör sig om vill inte Sjöstrand gå närmre in på, men han menar på att det inte ska handla om landslagets matcher.

– Vad vi känner till rör det sig inte om landslagsmatcher utan andra matcher och spelobjekt. Men det är utifrån den information vi har tillgång till, säger Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

På frågan om det gäller futsalmatcher vill han varken bekräfta eller dementera det hela, med anledning av utredningen som nu pågår.

– Jag kan inte gå in på det mer eftersom det skulle kunna äventyra utredningen. Det är viktigt att polisen får bästa möjliga förutsättningar att bedriva utredningen vidare.

LÄS MER: Två landslagsspelare anhållna för matchfixing
LÄS MER: Klubben efter beskedet: ”Jätteallvarligt”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img