RFL-svepet: Senaste resultaten från damernas högstaligor

IFK Åkullsjön och Örebro FC är klara för SM-slutspelet, men vilka gör dem sällskap? Vilka lag når direktkvalificering till nästa säsongs slimmade RFL? Här kommer resultaten från förra veckans matcher i RFL.

Norra Norrland

Denna serie har inte haft några matcher mellan jul och trettondagsafton, men nyligen har man återgått till det vanliga, och mycket var som vanligt. IFK Åkullsjön vann på nytt och petade ner förra säsongens slutspelslag Kågedalens AIF till nästjumbon.

Skellefteå FF tog i sin tur en viktig seger i jakten på andraplatsen.

Resultat

IFK Åkullsjön-Kågedalens AIF 4-0

Skellefteå FF-Myckle IK 1-4

Tabell

Södra Norrland

RFL:s näst nordligaste serie ser ut att bli en riktig nervkittlare. Serieledaren Hörnsjö som för ett par omgångar sedan hade ett försprång på sex poäng kryssade mot Umedalens IF, samtidigt som Betsele IF tog en viktig skalp. Detta gör att serieledarna bara har tre poäng ner till tvåan som möter varandra på lördag.

Resultat

Flurksmark IK-Betsele IF 2-7

Hörnsjö IF-Umedalens IF 2-2

Umeå Södra DFF-Ersboda SK 3-5

Tabell

Norra Svealand

Stockholm United hade inför förra veckans omgång avverkat två matcher med full pott som resultat. Man tog alltså över andraplatsen från Järla IF som i sin tur förlorade toppmötet mot Djurgårdens IF.

Södersnäckorna tog en viktig seger i jakten på nästa års RFL. Med den klassiska Lindahls-strategin med få avbytare så kunde man ta en relativt bekväm seger mot Vallentuna.

Resultat

Södersnäckornas BK-Vallentuna BK 8-3

Djurgårdens IF-Järla IF 9-3

Tabell

Södra Svealand

I denna serie säkrade Örebro FC seriesegern och blev därmed andra laget i RFL som är slutspelsklara, detta efter att ha besegrat serietvåan med tennissiffror. Nu senast blev det oavgjort.

Andraplatsen i denna serie står mellan Rågsveds IF som tog en skön seger mot Sköllersta och har därmed fyra poäng ner till Boo FF med en match kvar på schemat. Man möter Boo i sista omgången, men Boo har en match innan dess.

Resultat

Örebro FC-Boo FF 2-2

Sköllersta IF-Rågsveds IF 1-9

Tabell

Östra Götaland

I denna serie har vi fått en seriesegrare. Ektorp som ett tag ledde serien på målskillnad har dragit ifrån poängmässigt, och under söndagen säkrade man slutspelsplatsen efter att ha besegrat Norrköping hemma i Ektorpshallen.


Man har alltså sju poäng ner till Vetlanda som inte kan komma ikapp utan man får sikta in sig på andraplatsen.

Resultat

Svärtinge SK-Vetlanda United IF 3-3

Ektorp FK-Norrköping Fk 2-5

Norrköping FK-KFUM Linköping 4-5

Kenty FC-IK Tun 8-2

Tabell

Södra Götaland

Är det slutspelsfrossa vi ser hos makrillarna? Efter att ha presterat bra genomgående denna säsong så kryssade man mot Orust FC, samtidigt som toppkonkurrenten IFK Göteborg besegrade Borås AIK. GAIS leder just nu serien med fyra poäng ner till Göteborg som har en match mindre spelad än GAIS.

Resultat

Borås AIK-IFK Göteborg 5-10

GAIS Futsal-Orust FC 0-0

Herrestads AIF-Hittarps IK 0-4

Tabell

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img