Blåvitt börjar hitta formen: ”Bara spelat bra stundtals”

0

IFK Göteborg har under hela säsongen hängt med i toppen – men har trots det inte riktigt fått ut sin fulla potential. Men under de senaste matcherna har man börjat hitta allt mer rätt, menar huvudtränaren Nicklas Asp.
– Nu kan vi hålla en jämn nivå under hela matchen, säger han till Futsalmagasinet.

Efter förlusten mot favoriten Hammarby har IFK Göteborg kammat hem tre raka trepoängare, där den senaste var en solklar sådan hemma mot Torslanda.

– Det känns som att vi har full kontroll på matchen i 40 minuter. Lite ställningskrig i början men sedan är det vår match. Vi släpper inte in dem alls, säger Blåvitts huvudtränare Nicklas Asp som börjar känna sig allt mer trygg i hur spelet ser ut:

– Det var väldigt skönt att vinna derbyt. Jag hade en bra känsla inför matchen och kände mig trygg. Det var inte riktigt samma derbykänsla som senast där det kändes väldigt tajt och ovisst. Den här gången kände jag att vi skulle vinna och nu känns det som att vi börjat komma in i det bra.

LÄS MER: Blåvitt-spelaren ersätter i den svenska truppen

Upplever du att ni haft något av en formsvacka innan?

– Inte svacka, men vi har inte riktigt hittat formen någon gång under säsongen. Vi har spelat bra stundtals där vi framför allt blandat mycket under matcherna. För mycket. Nu börjar vi hitta rätt och kan hålla en jämn nivå hela matcherna.

Under fredagskvällen väntar en ny stormatch. Laget reser till Trollhättan för möte med toppkonkurrenten Skoftebyn framför vad som väntas vara en storpublik.

– Ikväll tror jag att det blir tuffare. Det är alltid tuffa matcher mot Skoftebyn. Trots att vi hade bra form i fjol på våren lyckades vi inte vinna mot Skoftebyn borta, så jag tror att det kommer bli en bra match, avslutar Asp och meddelar att man kommer med en i princip komplett trupp.

Odds: Skoftebyn–IFK Gbg
1: 2.10 X: 5.00 2: 2.20
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Skoftebyn–IFK Göteborg startar 19.30 och sänds på Eurosport.