En liten sammanfattning av futsalåret 2019

Futsal är en lite okänd sport om man jämför med de större sådana. Sporten spelas mellan två lag som båda har fem spelare, där en av dessa är målvakten. Det kallas ofta för inomhusfotboll och det är även en bra beskrivning av sporten. Man spelar inte på gräs eller dylikt, utan på ett hårt golv i gymnastiksalar.

Sporten har blivit väldigt populär och det finns en hel del turneringar och dylikt som har skett de senaste åren. Därför är det också intressant att gå igenom vad som har hänt med sporten under 2019. Det har inte varit många stora händelser, men det har ändå varit ett intressant år med mycket som är värt att diskutera.

Inget olympiskt spel under 2019

Även om Futsal inte riktigt ännu har blivit en populär sport som får mycket uppmärksamhet i stora medier, kan du alltid få dina behov uppfyllda genom att följa den kommande UEFA EURO 2020 turneringen. Den utspelar sig i sommar och du kan testa turen genom att lägga dina insatser på dina favoritspelare och -lag online genom betting på William Hill.

Det blev däremot inget OS för Futsal i 2019. Det betyder däremot inte att det är omöjlig för sporten att få en fin comeback under 2020. Sporten blir allt större och har även fått mer uppmärksamhet bland yngre personer. Det här innebär i sin tur att det finns en viss chans att sporten skulle kunna göra en stark comeback och delta under det kommande OS.

Det här är däremot ingen garanti, men det är värt att hoppas på för den som tycker att sporten är intressant eller som vill se fler grenar under 2020. Det har också skett flera olika turneringar under året och det finns därför än mer potential under det kommande året.

Spelas året om – fördelen med inomhussport

En klar fördel för den här sporten är att den kan spelas året om. Man spelar Futsal inomhus och det innebär bland annat att vintern inte påverkar, inte på samma sätt som när det gäller traditionell fotboll. Det här leder bland annat till att sporten spelas mer och att fler turneringar hålls under året.

Man hade bland annat Men’s Friendly Games i december. Det här var en mer vänskaplig match där Bosnia och Herzegovina vann mot Montenegro i den sista matchen. Denna hölls 21 december 2019 och var den sista matchen för året. Det här kan låta simpelt men även andra länder kämpade under månaden där bland annat Danmark, Kina och Sverige deltog.

Tyvärr förlorade Sverige mot Finland under sin match som hölls 3 december 2019. De förlorade 3-1 mot Finland som då fick gå vidare. Det här var visserligen tråkigt för Sverige men i slutändan var det alltså inga skandinaviska länder som var med i finalen.

Slutsats om Futsal i 2019

Det var inte ett jätteintressant år för Futsal. För Sverige var det ett ganska händelselöst år och det var inget nämnvärt som hände. Det man däremot bör nämna är att många fått upp ögonen för sporten och det finns en hel del som tyder på att sporten kommer att bli större under kommande år. Det här är såklart utmärkt för den som gillar Futsal eller som vill att sporten ska bli en officiell sport.

Något vi bland annat kan se fram emot är att Futsal hoppas på att bli en officiell sport i olympiska spelen. Det är såklart ingen garanti på att det kommer att hända, men sporten har blivit allt större och det finns därför en del indikationer på att det faktiskt är möjligt. Det här är också något som man bör tänka på under året som kommer.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img