Borås knep en poäng borta mot Hammarby

0
Irfan Delimedjac, Borås AIK. Foto: David Gerd

Endast AFC Eskilstuna hade den här säsongen lyckats få med sig poäng från Eriksdalshallen när Hammarby stått som hemmalag – fram tills söndagen. I en tillknäppt historia löste gästande Borås AIK en poäng via ett 1–1-resultat.

Ledningsmålet för Hammarby kom redan i matchens andra minut och kanske trodde de 425 betalande åskådarna att de återigen skulle få se sitt grönvita lag vinna övertygande.

Özgur Yasar var den som vackert sköt in 1–0 efter en frisparksvariant.

Men Borås, som haft en tuff period, ville inte vara sämre och skulle även de står för ett högklassigt mål. En hög hörna nådde hela vägen bort till Mehmed Dresevic som klippte till direkt och fick på en riktig kalasträff. Till och med hemmapubliken applåderade målet.

1–1 i mitten av den första halvleken, men det skulle faktiskt inte bli några fler mål i denna tillställning. Lagen fick istället dela på poängen. Hammarby leder fortsatt serien i överlägsen stil. För Borås del var poängen en viktig sådan då man nu bara är målskillnad ifrån en slutspelsplats.

Matchfakta

SFL

Hammarby IF FF–Borås AIK 1–1 (1–1)

Målet, Bajen: Özgur Yasar

Målet, Baik: Mehmed Dresevic

Publik: 425