RFL-svepet: Avgörandet nära – slutspelsplatserna allt färre

0

De vakanta platserna till SM-slutspelet blir färre och färre, och nu till helgen ska det avgöras vilka lag lag som tar de sista platserna. Här är samtliga resultat från föregående veckas matcher i RFL.

Norra Norrland

IFK Åkullsjön är sedan tidigare klara för SM-slutspelet men fick under lördagen känna på hur det är att förlora för första gången denna säsong. Serietvåan Skellefteå tog revansch för förlusten mot Åkullsjön som kom tidigare under säsongen.

Resultat

Kågedalens AIF-Sunnanå SK 5-4

Skellefteå FF-IFK Åkullsjön 6-2

Tabell

Södra Norrland

Länge ledde Hörnsjö IF denna serie och man hade ett tag ett försprång på sju poäng ner till tvåan. Detta försprång har man tappat och under lördagen gick Ersboda SK om de tidigare serieledarna efter att ha nollat dem i seriefinalen. Lagen har just nu samma poäng men Ersboda har tre mål mer i målskillnad, så kommande helg avgörs det vem som går till slutspelet.

Resultat

Betsle IF-Umedalens IF 1-1

Flurkmarks IK-Umeå Södra DFF 5-3

Ersboda SK-Hörnsjö IF 4-0

Tabell

Norra Svealand

Djurgårdens IF är just nu ensam lag som har full pott i RFL och under föregående veckan säkrade man slutspelsplats efter sköna segrar mot Stockholm United och Järla. Det sistnämnda laget har avverkat tre matcher med två segrar som facit, och mycket talar för att dem går till slutspel som en av två grupptvåor.

Resultat

Vallentuna BK-Järla IF 1-2

Stockholm United FF-Djurgårdens IF 3-20

Stockholm United FF-Järla IF 2-17

Älta IF-Djurgårdens IF 1-5

Södersnäckornas BK-Järla IF 2-7

Tabell

Södra Svealand

Örebro FC är sedan tidigare klara för slutspelet. Det är har spelats två matcher i serien där Boo vann en jämn kamp mot jumbon Sätra. Sköllersta vann i sin tur över Hammarby.

Resultat

Boo FF-Sätra SK 4-3

Hammarby IF-Sköllersta IF 1-4

Tabell

Östra Götaland

Förr förra helgen säkrade Ektorp FK seriesegern och slutspelsplatsen. Kenty FC hade en fin vecka där man på tre matcher tog hela sju poäng varav den senaste matchen kom mot Vetlanda som besegrade med 3-2. Denna seger gjorde att man petade ner Vetlanda från andraplatsen.

Resultat

Kenty FC-KFUM Linköping 1-1

Norrköping FK-Kenty FC 2-4

IK Tun-Svärtinge 7-2

Vetlanda United IF-Kenty FC 2-3

Tabell

Södra Götaland

GAIS Futsal hade allt i egna händer när man gästade Herrestads AIF och Rimnershallen, och man tog den. Makrillarna vann med 14-1 och avancerade slutspelet under debutåret i RFL. IFK Göteborg som ska försöka ta sig till slutspel som en av de två främsta grupptvåorna, kryssade mot Hittarps IK, och allt kommer att avgöras i sista omgången där man möter Herrestad.

Resultat

Herrestads AIF-GAIS Futsal 1-14

Hittarps IK-IFK Göteborg 0-0

Borås AIK-Torslanda IK 13-0

Tabell