Division 1-svepet: En seriesegrare klar för SFL-kvalet

Vi har fått en seriesegrare i en av de fyra division 1-serierna, och här kommer ett nytt svep med resultat från landets näst högsta liga.

Norrland

Seriesegern börjar närma sig för förre SFL-klubben Thoréngruppens FF som i föregående omgång tog en fin skalp mot tvåan Robertsfors FF. Just nu har man 12 poäng ner till tvåan och det ska i princip ske ett mirakel för att Robertsfors ska kunna norpa seriesegern.

Resultat

Thoréngruppens FF-Robertsfors FF 6-1

Mariehems SK-Sandåkerns SK 4-5

Tabell

Norra Svealand

Serieledarna Västerås gjorde under förra veckan en efterlängtad comeback med två matcher som slutade på bästa sätt. Man vann bägge matcherna med uddamålet och har med tre kvar ett försprång på fem poäng ner till Ankaret som i sin tur har två matcher kvar på schemat. Västerås behöver alltså bara två poäng till innan seriesegern är säkrad.

Resultat

Västerås AFG-Latorp IF 3-2

Ankaret FK.Rågsveds IF 6-2

Märsta IK-Edsbro IF 7-5

Sevdah IF-Västerås AFG 4-5

Tabell

Östra Götaland

I denna serie säkrade Norrköping FK seriesegern, efter att ha fått hjälp av nästjumbon FC Europe Juniors som besegrade Ektorp FK med 5-3. För FC Europe var denna seger viktig då man nu har sex poäng ner till jumbon KFUM Linköping.

Resultat

Söder Futsal-KFUM Linköping 18-1

FC Europe Juniors-Ektorp FK 5-3

Tabell

Västra Götaland

Kampen om förstaplatsen fortsätter i Västra Götaland där Libertá hakar på Lidköping, detta efter att ha besegrat Nol i en målrik match som slutade 8-7. Lidköping gjorde i sin tur inga besvikna och vann sin match mot Färgelanda, och just nu har Lidköping sex poäng ner till Libertá. Libertá har dock en match mindre spelad.

Resultat

Geesguud UF-Vänersborgs FK 7-7

FC Rosengård-Sotenäs FF 4-5

Halmstads BK-Vara SK 5-4

Färgelanda IF-FC Lidköping United 2-5

Nol IK-Libertá FC 7-8

Tabell

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img