Pigg inledning bäddade för seger – AFC hakar på i toppen

AFC Eskilstuna hakar fortsatt på i toppstriden i Svenska Futsalligan. Under söndagen kom lagets nionde seger när IFK Uddevalla var på besök i Stiga Sports Arena.

Hemmalaget AFC Eskilstuna tog tidigt tag i matchen och kopplade ett rejält grepp. Rami Oraha såg till att man kunde gå upp i en 2–0-ledning redan innan halvlekens första tio minuter – och innan halvlekens slut var den ledningen dubblad efter mål av Lukman Murad och Oliver Mäntykorpi.

IFK Uddevalla skakade liv i matchen i den andra halvleken via två reduceringsmål signerade Donat Gashi och Younes Raisi.

Men mot slutet punkterade Oliver Mäntykorpi matchen med sitt 5–2-mål, och just innan slutsignalen satte Omar Ghachem spiken i kistan och fastställde slutresultatet 6–2.

AFC Eskilstuna–IFK Uddevalla Futsal 6–2 (4–0)

Målen, AFC: Rami Oraha 2, Oliver Mäntykorpi 2, Omar Ghachem

Målen, IFK: Donat Gashi, Younes Raisi