Sju mål av Susan Kiryo när Järla tog sig till slutspelet

Under lördagen tog Järla IF emot Stockholm United FF i den avslutande omgången i RFL. Lagen mötte varandra i förr förra omgången där Järla vann med 17-2, något man nästan upprepade igen.

Gästerna som kom till matchen skulle inledningsvis bjuda på kamp där man trots ett baklängesmål i den inledande matchminuten, skulle kvittera fem minuter senare. Man höll detta resultat till mitten av halvleken där Järla gör två mål kort tid.

Felicia Edström i Stockholm som tidigt fick en varning skulle senare få syna det röda kortet vilket innebar utvisning för Stockholm som fick klara sig utan avbytare resten av matchen.

Järla kunde sedan gå till paus med 4-1 och i andra halvlek kontrollerar man matchen där målvakten Zeynep Anar agerar joker offensivt, och bidrar med två baljor i en match som slutar 18-1. Noterbart är att landslagsduon Susan Kiryo och Diala Elia bidrog med tolv av dessa 18 mål.

Segern innebar avancemang till SM-slutspelet för Järla som efter slutsignalen firade med tårta tillsammans med publiken.

Uppställning inför den obligatoriska firarbilderna. Foto: Krister Melin
Uppställning inför obligatoriska firarbilder. Foto: Krister Melin

RFL Norra Svealand

Järla IF-Stockholm United FF 18-1(4-1)

Målen, Järla: Susan Kiryo 7, Diala Elia 6, Zeynep Anar 2, Jessica Nordling, Amanda Alfredsson, Sandra De brun Kenk

Målen, Stockholm: Felicia Edström

Varningar, Järla: Susan Kiryo, Zeynep Anar

Varningar, Stockholm: Felicia Edström 2

Utvisning, Stockholm: Felicia Edström