RFL-svepet: Dessa lag tog sig till slutspelet

Under helgen spelades den avslutande omgången i RFL där de sista slutspelsplatserna fördelades. Även de sista platserna för nästa säsongs mer slimmade RFL säkrades för vissa lag. Här är samtliga resultat från den sista veckan i RFL.

Norra Norrland

Kampen om andraplatsen i serien avgjordes under slutomgången där Skellefteå FF med sitt kryss säkrade den, trots seger för Kågedalens AIF.

Resultat

Myckle IK-Kågedalens AIF 2-7

Sunnanå SK-Skellefteå FF 2-2

Till slutspel: IFK Åkullsjön

Klara för RFL: IFK Åkullsjön, Skellefteå FF, Kågedalens AIF, Myckle IK

Tabell

Södra Norrland

Den avslutande omgången bjöd på en riktig rysare. Hörnsjö som tappade sitt försprång på sju poäng såg ut att tappa det helt till Ersboda SK som gick om Hörnsjö inför avslutningen. Ersboda föll i sin match samtidigt Betsele vann sin match och tog över serieledningen, inför seriens sista match som var mellan Hörnsjö IF och Flurksmarks IK. Hörnsjö tog sig i kragen och spelade sig till slutspelet.

Resultat

Umedalen IF-Ersboda SK 7-2

Umeå Södra DFF-Betsle IF 1-6

Hörnsjö IF-Flurksmarks IK 5-1

Till slutspel: Hörnsjö IF

Klara för RFL: Hörnsjö IF, Ersboda SK, Betsele IF, Umedalen IF

Tabell

Norra Svealand

Djurgårdens IF som sen tidigare var klara för slutspelet avslutade serien med seger. Till slutspelet får man sällskap av Järla IF som besegrade Stockholm hemma i Södertälje och firade triumfen med tårta direkt efter slutsignalen.

Resultat

Järla IF-Stockholm United FF 18-1

Älta IF-Vallentuna BK 0-2

Djurgårdens IF-Södersnäckornas BK 10-4

Till slutspel: Djurgårdens IF, Järla IF

Klara för RFL: Djurgårdens IF, Järla IF, Stockholm United FF, Södersnäckornas BK

Tabell

Södra Svealand

Örebro FC som sedan tidigare var klara för slutspelet avslutade serien med en storseger. Kampen om andraplatsen som stod mellan Rågsveds IF och Boo FF vanns av det förstnämnda laget, vars tränare till och med kostade på sig att ”ändra siffrorna på resultattavlan” från 7-4 till 7-6 med minuten kvar.

Resultat

Rågsveds IF-Boo FF 7-4

Örebro FC-Hammarby IF 14-1

Till slutspel: Örebro FC

Klara för RFL: Örebro FC, Rågsveds IF, Boo FF, Sköllersta IF

Tabell

Östra Götaland

Det var sedan tidigare klart att Ektorp FK får spela i slutspelet, men sista omgången hade den betydelsen att sista RFL-platsen skulle fördelas. IK Tun som föll mot Vetlanda United IF tappade RFL-platsen i och med att Svärtinge vann mot Norrköping och därmed gick om på poäng.

Resultat

Svärtinge SK-Norrköping FK 14-1

Vetlanda United IF-IK Tun 8-4

KFUM Linköping-Kenty FC 2-4

KFUM Linköping-Ektorp FK 4-5

Till slutspel: Ektorp FK

Klara för RFL: Ektorp FK, Vetlanda United IF, Kenty FC, Svärtinge SK

Tabell

Södra Götaland

GAIS Futsal var sedan tidigare kvalificerade för slutspelet, men skulle de få sällskap av något lag? Svaret skulle bli ja, då IFK Göteborg som hade möjligthet till detta gjorde jobbet i sin avslutande match. 10-0 mot Herrestad slutade matchen och man är därmed klara för slutspelet.

Resultat

Torslanda IK-Hittarps IK 1-3

Orust FC-Borås AIK 3-8

IFK Göteborg-Herrestads AIF 10-0

Till slutspel: GAIS Futsal, IFK Göteborg

Klara för RFL: GAIS Futsal, IFK Göteborg, Hittarps IK, Borås AIK

Tabell

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img