”Vi går för att vinna gruppen”

Det svenska herrlandslaget förbereder sig för fullt inför EM-kvalmatcherna på Malta. Under onsdagskvällen spelas premiärmatchen, mot värdnationen, i grupp C och Sverige går in med siktet inställt på en enda sak: Att vinna gruppen.

Malta, Polen och Grekland. De tre nationerna ska Sverige ta sig an i tur och ordning under veckan på Malta. Det är nämligen dags för det första steget i EM-kvalet.

Assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp ser fram emot utmaningen.

– Det ska bli väldigt kul. Vi går såklart för att vinna gruppen och gå vidare direkt. Våra möjligheter är goda tror jag. Polen är nog vårt största hinder, det är ett väldigt bra futsallag, säger han till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Här är den svenska truppen
LÄS OCKSÅ: Duon kallades in efter misstankarna: ”Hade ersättare klara”

Gruppettan tar sig direkt vidare till nästa steg. Tvåan och de fem bästa treorna (från de nio kvalgrupperna) får kvala vidare i ett playoff.

Sverige kommer till kvalet med blandade resultat bakom sig. I höstas åkte man ur VM-kvalet i Kroatien – trots starka prestationer på planen. Asp hoppas på att man hittar tillbaka till den nivån, och tror även att man är ett lag som höjer sig när det gäller.

– Jag tror det. Om man tar Kroatien-matchen som exempel så är det nog den bästa match vi någonsin presterat. Jag hoppas alla kan se det, jag tycker vi tar jättekliv framåt med landslaget. I Nordic Cup blir det som det blir och vi testar mycket nytt, men mot Finland är det första gången, även om vi förlorar, som vi spelar riktigt jämnt med dem. Om man ser hur matchen är märker man att Finland har en annan respekt mot oss än tidigare, säger Asp och avslutar:

– Jag tycker ändå att vi tagit kliv närmre Finland och sedan också ett kliv ifrån övriga nordiska länder. Vi har mycket kontakt med finnarna och de är imponerade över hur vi utvecklats.

Sverige–Malta startar 20.00 under onsdagskvällen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img