Göransson Cup tog steget – och årets upplaga blev en succé: ”Mer positivt än någonsin”

0
Foto: Göransson Cup

Förra helgen avgjordes den populära cupen Göransson Cup. En stor nyhet för året var sportgolvet man valt att köpa in – och dessutom gästades man för första gången av ett internationellt lag.
– Man gläds åt den feedback man fått efter i år, säger cupgeneralen Anders Eriksson.

Anders Eriksson var inför årets upplaga riktigt taggad på att få visa upp det nya sportgolvet man köpt in och lagt på alla planer inne i Göransson Arena. Hur det skulle påverka och uppskattas av de andra lagen blev precis så som han hade drömt om.

– Det här var ytterligare ett steg i rätt riktning. Vi fick en enbart positiv feedback kring det. Det var något helt annat och det fick verkligen en önskad effekt. Det syntes också på spelet som blev bra mycket snabbare.

Utöver det fick man också besök av ett spanskt flicklag – som kom att kamma hem hela F13-klassen.

– Vi som förening har påbörjat ett samarbete med Las Lobas som de kallas. Asako Montril heter klubben och det var otroligt roligt att få se dem i Sandviken i år, säger Eriksson och fortsätter:

– De har en fotbollsskola på sommaren som vi var bjudna på där vårt sociala arbete var i fokus så familjer som inte riktigt har råd med sådant kunde få chansen för sina barn.

Ännu en cup avverkad – och ytterligare ett års erfarenhet rikare. Anders Eriksson ser tillbaka på årets cup som den bästa.

– Man gläds åt den direkta feedback som kommer från lagen på plats. I år var det mer positivt än någonsin. Det är alltid några småsaker, och det var det i år också, men det kändes som att det var det bästa året hittills. Vi blir fler och fler i organisationen som varit med länge. Man önskar väl att man tog sig tiden och bara gå runt och känna av hur det är att vara besökare, att bara njuta av sporten och helheten.

Hur summerar ni i organisationen helgen?

– Vi är supernöjda med allt. Jag tycker det är kul att vi fick feedback från ett lag i Stockholm som säger att cupen fått en status som den cup vi vill vinna. Vi har nu också vuxit på flicksidan och i år slog de pojksidan rejält. Det gör ju att det blir väldigt stora klasser. Det är ju häftigt att kunna komma på en cup där det är 36 lag i en åldersklass.

Vill ni utveckla något ytterligare till nästa år?

– Kan vi få det så här även nästa år är vi väldigt nöjda. När vi väl kommer dit kanske vi vill slipa på lite saker. Men inom det sportsliga är vi nog så slipade en cup kan bli, avslutar Anders Eriksson.