Sverige föll mot Grekland – riskerar att missa avancemang

0
Foto: Bildbyrån

Sverige behövde poäng för att säkra andraplatsen i gruppen och därmed en plats i playoffkvalet. Men Grekland kunde vända och vinna – och nu riskerar Sverige att åka ur EM-kvalet.

Efter förlusten mot Polen fanns bara en sak i sikte i den avslutande matchen mot Grekland. Man behövde spela oavgjort, eller vinna, för att säkra andraplatsen i gruppen och därmed en plats i playoffkvalet.

Grekland skulle dock komma att göra matchens första mål i den åttonde minuten, men bara minuten senare kunde Yanku Marrah utjämna.

Innan halvlekens slut gav Fehim Smajlovic Sverige ledningen – och satte laget i ett bra läge inför den andra halvleken.

Det blev dock till slut en seger för Grekland efter att man lyckades vända på steken i den andra halvleken. Albert Hiseni kunde, efter att motståndarna kvitterat, dock ge Sverige ledningen igen. Men två raka mål innan matchens slut säkrade alla tre poäng för grekerna.

Sverige ser ut att sluta trea i gruppen – och kvällens avslutande matchomgång i de nio grupperna avgör både grupplacering och om man kan komma att bli en av de fem bästa treorna. Blir man inte en av de fem bästa treorna är EM-kvaläventyret över för svensk del.

Matchfakta

EM-kval

Grekland–Sverige 3–4 (1–2)

Målen, Sverige: Yanku Marrah, Fehim Smajlovic, Albert Hiseni