Borås AIK övertygade hemma mot Torslanda – slutspelsplatsen inom räckhåll

Efter landslagsuppehållet står det åter SFL-futsal på agendan. Under onsdagen drog matchandet igång i Boråshallen där Borås AIK säkrade tre poäng efter en stabil insats mot Torslanda.

Både Borås AIK och Torslanda är lag som för tillfället ligger utanför slutspelsplatserna – men som likväl jagar en plats i kvartsfinalerna. De förstnämnda skulle komma att ta sig än närmre den viktiga åttondeplatsen under onsdagskvällen.

Matchen inleddes dock på ett målsnålt sätt. Inte förrän i den tolfte minuten kunde Arjan Mostafa spräcka målnollan hemma i Boråshallen. Men kort efter kunde Patrik Falk utjämna för Torslanda.

Henrik Svedberg ville även han skriva in sig i målprotokollet och kunde lite mer än fyra minuter innan pausvilan ge Baik ledningen. En ledning man sedan inte heller skulle släppa.

Ytterligare mål skulle det bli innan paus. Varsitt från vardera lag innan Irfan Delimedjac slutligen tryckte in en tiometersstraff.

I den andra halvleken höll Borås AIK ledningen väl och kunde dessutom få in ytterligare två mål och till slut vann man med 6–2. En seger som betyder mycket.

Segern innebär nämligen att Borås nu är uppe i 23 poäng, lika många som åttondeplacerade ÖSK och dessutom med en match mindre spelad. Torslanda ligger kvar på 16 inspelade poäng.

Borås AIK–Torslanda IK Futsal 6–2 (4–2)

Målen, Baik: Henrik Svedberg 2, Arjan Mostafa 2, Irfan Delimedjac, Elliot Sköld

Målen, Torslanda: Patrik Falk, Erik Johannessen