Nya tränartrion ska ta ”Änglarna” mot nya höjder: ”Kommer att göra allt för den blåvita tröjan”

Under söndagen inleds den andra matchdagen i damernas SM-slutspel med kvartsfinaler. Första matchen för dagen är den mellan IFK Göteborg och Örebro FC. Det förstnämnda laget är ett rutinerat sådant med flera landslagsmeriterade spelare som Nanna Jansson, Frida Lundblad, Ida Lindqvist och Amanda Olsson. Man är även ett lag som bland annat har ett SM-silver från säsongen 2016/17, och förr förra säsongen pressade man de blivande mästarinnorna Falcao FC i en semifinal som gick till straffavgörande.

Förra säsongen missade man dock slutspelet efter att ha hamnat bakom IFK Uddevalla och Hittarps IK i tabellen. Nu är man tillbaka i slutspelet och detta med en ny tränarkonstellaktion, nämligen Vigan Berbatovci som sedan några månader tillbaka har lett laget tillsammans med Nedžad Deumić och Emily Bergqvist.

IFK Göteborg i SM-finalen mot Lindahl FF säsongen 16/17. Foto: Krister Melin

Hur har det känts att kliva in i Blåvitt med all rutin som finns i laget?

-Precis som du nämner så finns det mängder av rutin och flera landslgasmeriter och många erfarna spelare som har välkomnat oss med öppnad armar. Vi känner verkligen att det har gått jättebra. Målsättningen när vi träde in i laget var att nå slutspelet och nu är det dags att enas om en ny målsättning, säger Berbatovci som även har futsalerfarenhet från divison 2 med FC Real Corana som spelande tränare, men även var assisterande tränare i fotbollens divison 2 med Stenungsunds IF.

Nu går IFK Göteborg in i slutspelet för första gången sedan förr förra säsongen, där man ställs mot ett Örebro FC som var med förra säsongen men som fick respass i kvartsfinalen mot IFK Uddevalla. Man inleder hemma i Lundenhallen och Berbatovci ser självklart fram emot detta.

-Publiken som kommer idag kan förvänta sig ett heltaggat lag som kommer att göra allt för den blåvita tröjan. Att vi är i slutspel är oerhört roligt men vi ska inte slå oss till ro utan nu tar vi en match i sänder med blod, svett och (glädje)tårar i ett försök att uppnå vår nya målsättning, säger han och fortsätter:

-Vår målsättning är att göra den bästa prestationen vi hittills gjort denna säsong mot ett taggat Örebro och att verkligen spela ut hela vårt register. IFK Göteborg är ett lag med fantastiska spelare och vi hör hemma i SM-final, utan tvekan och det ska vi visa. Det här är ett lag där man inte kan ge en spelare extra beröm utan det är kollektivet som är styrkan, där alla tar sitt ansvar och har modet att avgöra.

Något avslutande?

-Jag skulle vilja avsluta med att det har varit en oerhört stor ära för mig och mina tränarkollegor Nedžad Deumić och Emily Bergqvist att få leda detta lag och att tjejerna med sin kompetens och positiva attityd utvecklat oss till att bli bättre futsalledare.

Klockan 13.30 tar IFK Göteborg emot Örebro FC hemma i Lundenhallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img