Månadens spelare: Özgur Yasar

0
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

Det har blivit dags att ännu en gång tillsammans med Sparta Shin Guard prisa en spelare i SFL för dennes prestationer. Och för januari månad går priset som månadens spelare till Hammarbys pivot Özgur Yasar.

Özgur Yasar, 38, fortsätter att leverera för Hammarby i SFL och har den här säsongen verkligen varit starkt bidragande till klubbens framfart i toppen av serien.

Stort grattis! Hur känns det här?

– Det kom lite oväntat om jag ska vara ärlig. Jag hade inte tänkt på att jag levererat såpass mycket för att få priset. Men naturligtvis är det oerhört smickrande att få det, säger Yasar till Futsalmagasinet.

16 mål har det totalt blivit för den vana målskytten, men trots det är det främst i defensiven han känner att han tagit stora kliv i år.

– Jag tycker att jag det har känts bättre och bättre för varje match som gått. Jag har presterat både defensivt och offensivt. Framför allt tycker jag att jag står för ett hårt jobb defensivt. Rätt nöjd med min säsong, så det är hårt att skadan kom nu i slutet av säsongen. Man hade tankarna på slutspel och så kom detta väldigt oväntat.

Mitt i allt det roliga står nu Yasars säsong och väger fram och tillbaka. Nyligen röntgade han sitt knä och där visade det sig vara en broskskada samt att menisken var avtrubbad. Nu väntar antingen rehab eller operation.

– Jag ska träffa en läkare och så ska vi se vad knät klarar av, om det är rehab eller om en operation väntar. Är det rehab kan det vara fyra veckor, men om det är operation är säsongen körd helt, säger han.

Men för Hammarby fortsätter säsongen där siktet är inställt på guld. Laget stod för en stark säsong i fjol som kröntes med en silverpeng och framfarten har bara fortsatt i år.

– Vi är en familjär grupp. Vi skrattar mycket tillsammans och hänger mycket privat. Sedan har vi fått in duktiga spelare i laget och verkligen bara smält in. Vi älskar bortamatcher för då hänger vi med varandra och har riktigt roligt. Jag tror att det är det som gör att vi presterar som vi gör.

Nu går man dock in i en viktig period. För tillfället leder man serien men Skoftebyn är och flåsar där bakom. Dessutom har man tre raka matcher utan vinst i bagaget och skador på flertalet tunga pjäser.

– Vi har haft några jobbiga skador nu, men vi har ganska bra bredd och jag tror att det kommer gå bra. Annars är det en besvikelse.

Men guldet är i sikte?

– Absolut, det ska det vara. Så som vi presterat i två års tid ska det vara guld. Nu har vi fått några tunga skador längs vägen, men då gäller det att andra kliver fram och visar att vi har en fin bredd. Jag hoppas verkligen att guldet kommer till Söder, och så siktar vi på Champions League i augusti, avslutar Yasar.

Özgur Yasar belönas med TapeDesign-strumpor från Sparta Shin Guard!