Skoftebyn segrade i seriefinalen – nollade Hammarby

Skoftebyn har imponerat stort den här säsongen – och söndagens seriefinal hemma mot Hammarby var inget undantag.

Den första halvleken i Arena Älvhögsborg lämnade inte mycket övrigt att önska. Möjligtvis lite mål, men annars hade den allt. Det var fartfyllt, känslor, dueller och en publik som presterade likt lagen på planen.

Skoftebyn inledde bäst och satte rejäl press på serieldaren som knappt fick låna bollen. Men Hammarby vaknade och tog över matchen allt mer, och när man var som närmast ett ledningsmål var det istället Skoftebyn som satte dit 1–0. Hemmalaget ställde upp för en frispark nära motståndarmålet och tack vare en lyckad variant kunde Devlin Piu skjuta in matchens första mål två minuter innan paus.

Tidigt hade Skoftebyn dragit på sig fem frisparkar och en tiometersstraff låg i luften. Likaså en kvittering från bortalaget. Men istället var det ”Skôfta” som efter händelserika slutminuter tilldelades en straff från tio meter – men man missade och gick till pausvila med en 1–0-ledning.

I den andra halvleken dämpades energin och så också tempot i matchen. De båda lagen skapade lägen för att göra nya mål – men man hade inte det lilla sista. Hammarbys jakt på en kvittering intensifierades, men Arvid Sterner hade en bra dag på jobbet och stoppade det som kom i hans väg.

Med lite mer än åtta minuter kvar att spela kom det som skulle komma att bli helt avgörande. Ett 2–0 mål från Lavdim Azemi efter stort slarv i gästernas försvar.

Bajen bytte in Tolga Ayranci i målet för att få till en extra spelare i anfallet, men inget fungerade. Skoftebyn höll tätt och höll – och kunde vinna matchen med 2–0. Därmed är de nu bara en poäng bakom Hammarby som dock fortsatt toppar denna jämna SFL-serie.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF–Hammarby IF FF 2–0 (1–0)

Målen, Skoftebyn: Devlin Piu, Lavdim Azemi

Publik: 1 228

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img