Strängnäs vann prestigederbyt – hakar på i toppen

Strängnäs gjorde verkligen jobbet i hemmamötet med största rivalen AFC Eskilstuna – som blev en oväntat målsnål historia i Thomas Arena.

Redan efter drygt en minuts spel hade Adnan Cirak presenterat sig för dagen framför hemmasupportrarna. Landslagspivoten pressade högt och kunde vinna boll innan han slutligen passerade Divar Matte i gästernas mål och rullade in 1–0.

AFC skulle dock ta sig tillbaka i matchen. Mohamed Obaied Ayari serverade snyggt Robin Zolfagary som slog till direkt och 1–1 i matchen.

Men innan halvlekens såg firma Yanku Marrah/Adnan Cirak till att återta ledningen. Marrah vann boll och väggspelade sig fram med sin lagkamrat och tryckte därefter in 2–1.

I den andra halvleken fick Eskilstuna en drömstart. Redan efter två minuters spel ställde Nikola Durovic om och hittade ut till Jamaal Raage på vänsterkanten. Den senare tog ett par kliv framåt innan han tryckte upp bollen i nättaket.

Den sekvens som kom att avgöra det här mötet var en speciell sådan. AFC Eskilstuna tryckte på för ett ledningsmål Jamaal Raage var ytterst nära att få bollen i nät efter att ha blivit friställd framför hemmamålet. Men Rikard Strobl lyckades rädda på mållinjen och returen tog Strängnäs Adam Kasa hand om och satte full fart framåt. Efter ett väggspel med Cirak fick han tillbaka bollen och satte dit det avgörande 3–2-målet.

Segern gör att Strängnäs placerar sig på en tredjeplats, nu bara tre poäng bakom serieledande Hammarby.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC–AFC Eskilstuna 3–2 (2–1)

Målen SFC: Adnan Cirak, Yanku Marrah, Adam Kasa

Målen, AFC: Robin Zolfagary, Jaamal Raage

Publik: 427

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img