Falks sista minuten-mål säkrade kontraktet för Torslanda

Torslanda är klara för en ny säsong i SFL – och kan nu helt och hållet fokusera på jakten mot ett eventuellt slutspel. Det stod klart efter helgens seger bort mot Djurgården.

Det här var ett viktigt möte för båda lagen. Djurgården hade sin allra sista chans att greppa någon form av halmstrå med förhoppningen om att kunna hänga kvar, medan Torslanda alltså hade chansen att säkra kontraktet.

Förväntningarna som fanns om ett jämnt möte infriades. Lagen följdes åt hela vägen in till slutet. 1–0 blev 1–1, som blev 1–2 innan pausvilan. I den andra halvlekens inledning kvitterade Patrick Haestad Eriksson från straffpunkten innan Torslanda på nytt tog ledningen. Den gången via Carl-Oscar Korenado.

Djurgården lyckades än en gång ta sig tillbaka och kunde kvittera till 3–3. Ett resultat man också trodde skulle stå sig matchen ut. Men med 43 sekunder kvar lyfte Patrik Falk in 3–4. Ett mål som gav stort jubel, då man både säkrade segern och kontraktet i SFL.

Hemmalaget hade dock chansen på en ny kvittering under de sista sekunderna, där man inte bara brände en tiometersstraff. Utan två.

Djurgården kammade därmed noll – och förlusten innebar också att de inte längre har chansen att stanna kvar i högstaligan.

Djurgårdens IF FF–Torslanda IK Futsal 3–4 (1–2)

Målen, Dif: Axel Hellberg Olsson, Patrick Haestad Eriksson, Carl Tomaszewski

Målen, Torslanda: Björn Niklasson, Roberto Dos Santos Goncalves, Carl-Oscar Korenado