ÖSK drabbas av poängavdrag – efter anmälan från rivalen

0
Foto: ÖSK Futsal & Martin Avedal (Örebro Tribune)

Örebro SK Futsal har blivit av med tre poäng och har därmed halkat ned från slutspelsplats. Det efter att Örebro FC anmält laget för användandet av brassen Adilson i derbyt – och fått rätt. Därmed har derbyresultatet (där ÖSK vann) ändrat till en 3–0-seger för ÖFC.

24 januari besegrade Örebro SK derbykollegan Örebro FC med 2–1. Men den matchen har nu tillskrivits 3–0 till Örebro FC. Det efter att de senare valt att anmäla ÖSK på grund av användandet av den brasilianska spelaren Adilson. Under torsdagen kom beslutet från SvFF:s nämnd, som var skiljaktig, att man ger ÖFC rätt.

Örebro SK:s sportansvarige Christoffer Wickman kommenterar beslutet i ett pressmeddelande på klubbens hemsida, och menar även att man kommer att överklaga.

”Regelverket säger att en spelare från ett icke EU-land får spela i Svenska Futsalligan på turistvisum om det primära skälet till vistelsen i landet inte är för att spela futsal. Detta hävdar ÖFC inte stämmer in på Adilson och att hans primära skäl för att vara i Sverige är att spela futsal. Vi som klubb hävdar att så inte är fallet och menar att Adilsons primära skäl är att skapa sig ett liv här i Sverige, med jobb och med bostad. Att han då samtidigt som han befinner sig i Sverige för att söka jobb och bostad spelar futsal i ÖSK är helt i linje med regelverket.”

Vad som händer med överklagan återstår att se. För tillfället är ÖFC tillskriven segern och tabellen är justerad.

Mer om detta på Futsalmagasinet.se inom kort.