Ebberyd inför returen: ”Hoppas såklart på en ny målfest”

Förra helgen drog SM-slutspelet för damerna igång med kvartsfinaler, och det laget som kanske visade störst styrka av samtliga lag var Djurgårdens IF. Man inledde med att besegra Ektorp FK med 11-0 borta i Norrköping, och det är mycket som ska ske för att man ska tappa denna ledning.

En spelare som bidrog till denna seger var Pernilla Ebberyd som inte bara höll nollan utan hamnade även i målprotokollet efter att ha fått slå en straff.

-Det känns jätte skönt, ett steg närmare vårt mål om att ta hem SM-pokalen.

Denna rutinerade spelare som innehar flera SM-guld bidrog med sitt pondus såg till att matchen aldrig blev spännande. Hon berättar om sina tankar om den:

– Jag tycker att vi har en ödmjuk inställning. Vi har mött Ektorp tidigare i Boren Futsal cup och vi vann den med 2-0. Det är svårt att säga vad det betyder i en cup-match kontra RFL, säger hon och fortsätter:

-Alla var taggade och visade rätt inställning från samling till slutsignal. Vi följde det vi sa innan match och det gav utdelning. Jag är nöjd med att alla presterade och behöll fokus under hela matchen. Eftersom jag är målvakt så måste jag ju säga ”hålla nollan” och den tycker jag definitivt vi ska ta med till returmötet.

Din tränare hyllade dig efter matchen och menade att du gör din livs bästa match. Hur känns det att höra såna fina ord?

-Oj, det va snällt, kul! Blir självklart glad över att höra det, säger Ebberyd som även fick svara på frågan om vad som motiverar henne då denne veteran har flera guld samt spelat i flera år:

-Ja, åren har rullat på. Tack, det var snällt. Haha, Man kanske blir bättre med åren ändå. Vi tog två SM-guld och ett silver i Lindahl FF så det är absolut sporren nu, att få lyfta bucklan med DIF. Det är en kul sport, det går fort, man måste alltid vara på tå, glädjen, vinnarskallarna, tjejerna jag spelar med. Några saker som både gör mig glad, taggad och fokuserad på att vinn

Kommentarer om ditt straffmål?

-Haha, jag fattade inte ens att det var straff. Madde(Stegius) kollar på mig och säger kom.
Så kul att få göra mål, fick mersmak så nu ska jag sikta på att bli straffskytt haha.

Ikväll klockan 19.00 i Hjorthagshallen tar Djurgården emot Ektorp i returen och den matchen ser Ebberyd fram emot.

-Vi hoppas såklart på en ny målfest även på hemmaplan. Roliga varianter, bra kombinationer och självklart nån räddning, avslutar hon.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img