Måstematch för ÖSK – då vann Blåvitt

Måstematchen för ÖSK hemma mot IFK Göteborg slutade med ett riktigt drama och förlust – och nu ser slutspelet ut att vara långt borta. Matchens allra sista minut blev minst sagt händelserik och där Göteborgs Petrit Zhubi med ett klassavslut satte segermålet till 7-6.

ÖSK kom till matchen med bra förutsättningar, båda deras landslagsspelare Kristian Legiec och Albert Hiseni fanns denna gång med i laguppställningen. Men det var gästande IFK Göteborg som snabbt gick upp i en 3-0-ledning och i det läget var hemmalaget stressat över situationen och inte alls den start de hade hoppats på.

Efter paus satsade hemmalaget allt för att försöka komma ikapp. Och det tändes ett nytt hopp när 1-4 blev 3-4 under de första fem minuterna av andra halvlek. Men IFK Göteborg hade alltid en extra växel att lägga in denna dag. Pascal Olsson gjorde snabbt 5-3 och ÖSK fick på nytt ett jobbigt underläge att ta ikapp.När Petrit Zhubi gjorde 6-4 med fem minuter kvar såg gästerna på nytt ut att gå emot en säker seger.

Med bara minuten kvar kunde ÖSK kvittera till 6-6 i öppet mål efter en misstag i Göteborg i samband med ett byte. ÖSK gick för seger och satsade fortsatt på jokerspel. Med 40 sekunder kvar hittade Kristian Legiec med en genial passning Illhan Pepeljak men Göteborgs målvakt Viktor Jansson stod för en avgörande räddning. Istället var det Göteborg som tog med sig alla poängen från mötet när Petrit Zhubi sköt in segermålet med bara nio sekunder kvar att spela.

Tungt läge nu för ÖSK som i princip inte längre har möjligheten till slutspel i egna händer utan behöver hoppas att andra resultat går deras väg.

ÖSK Futsal-IFK Göteborg Futsal 6-7 (1-4)

Mål, ÖSK: Sebastian Sallanto 3, Henrik Lara Rodriguez 2, Ilhan Pepeljak.

Mål, Göteborg: Petrit Zhubi 2, Simon Chekroun, Bryan Johansson, Niklas Engberg, självmål.

Publik: 478

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img