Mattin Najafi missar resten av matcherna: ”En riktig pissäsong”

0
Foto: David Gerd

Borås AIK jagar en slutspelsplats – men man gör det utan lagets kanske viktigaste spelare. Mattin Najafi har varit rejält otursdrabbad den här säsongen med flera olika småskador. Men hemma mot Djurgården slog det till ordentligt. Det främre korsbandet gick av.

– Det var typ en kvart in i matchen och jag får bollen och ska vika in. Jag lägger foten framför bollen för att skydda bollen och då kom en spelare och det kändes som han körde över mig. Han försökte ta bollen, så inget fult alltså, men jag kände direkt att något var fel och oroade mig direkt för Malta-resan, berättar Mattin Najafi för Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Det kändes riktigt illa på kvällen, men sedan blev det bätrre. Jag träffade en sjukgymnast som kände på knät, och jag gick dit med inställningen att snart kunna vara tillbaka och ville veta om jag kunde spela EM-kvalet på Malta eller inte. Men istället fick svaret att ”jag tror inte du kommer spela mer den här säsongen”. Det var tungt. Det handlar om främre korsband, inre ledband och en spricka i yttre lårben.

Men vinnarskallen är fortsatt stor och viljan att komma tillbaka likaså. Han ser tillbaka på en jobbig säsong full av skadebekymmer. Något han vill bli kvitt.

– Nu börjar rehab och jag måste aktivera lårmuskeln innan operationen. Sedan fullt ös att komma tillbaka. Riktigt trist nu inför det roligaste på säsongen. Det har varit en riktig pissäsong för min del. Så fort jag kommit tillbaka för att spela så är det ’boom’ en ny skada. Det har varit hemskt i år.

Borås jagar som sagt en plats i slutspelet. Man har tidigare varit vana med topplaceringar, men årets säsong har varit en annorlunda sådan. Bra resultat har blandats med usla, och det har egentligen varit så sedan start.

– Det är den sämsta säsongen sedan vi kom med i SFL. Det säger lite om oss som lag också. Vi har varit sämst och vi kan ändå spela 1–1 mot Hammarby. Vi vinner mot AFC när de är som bäst, sedan förlorar vi mot ÖSK när de var som sämst. Det har påverkat med många tränarbyten och skador. Vi har haft Petter i tre-fyra år som gett oss en grund att stå på. Hela den här försäsongen försvann och vi fick inte till någonting kändes det som. Futsalen i Sverige går framåt och vi hängde inte riktigt med. Det blev lite för mycket förändringar här.

Han tillägger:

– Nu är Petter tillbaka och vi har börjat ta mycket poäng.

Därmed är känslan god inför avslutningen.

– Jag hoppas på slutspel. Vi bör kunna lösa det, vi är bra mot topplagen. Finns det någon tröst är det väl att topplagen kanske slappnar av lite när de säkrat sina platser i slutspelet. Det har sett bra ut det senaste, som sagt.

Och i slutspelet kan allt hända, eller?

– Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att något lag hade valt oss. Vi är oberäkneliga. Alla vet vilka vi är och har varit med i toppen länge. Så det är ju faktiskt rätt självklart att om vi har varit i toppen alla år, så får man ett sådant här år utan toppenresultat. Men säsongen är inte över. Vi kan komma åtta och vinna SM-guld och då är det helt plötsligt vår bästa säsong någonsin, avslutar han.

Borås AIK tar under lördagen emot Strängnäs FC hemma i Boråshallen. Den matchen startar 15.00.

Odds: Borås AIK–Strängnäs
1: 2.28 X: 6.65 2: 1.85
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*