Nyköping Futsal Cup laddar redan för nästa upplaga: ”Vill hålla kvar folket”

Nyligen avgjordes 2020 års upplaga av Nyköping Futsal Cup – där slutspelsaktuella Djurgården tog hem segern på damsidan efter stort slutdrama i finalen.

Patrik Berglin är klubbchef i arrangören Nyköping Bis och leder cupen. Han blickar tillbaka på en rolig helg – men där han hade önskat ytterligare några lag till.

– Damsidan höll en okej kvalité. Det var en spännande final mellan Djurgården och Ljungskile SK. De spelade futsal, så det var riktigt roligt att följa. Det gjorde Rågsved också. Det var positivt och roligt för cupen.

Men på herrsidan tvingades man tråkigt nog att ställa in. Ett trist besked – då man faktiskt hade SFL-lagen Örebro FC och Hammarby anmälda.

– På herrsidan var det värre, där fick vi lägga ned. Problemet var att vi stod på sex lag. Det gick tyvärr inte att genomföra på det sättet vi hade velat och med de stora prispengarna vi faktiskt har.

Han fortsätter:

– Så det blev en mer lokal upplaga i klass 2. De lagen var nöjda att det blev den typen, då de lagen är tydliga med att de spelar fotboll inomhus.

En utvecklingspunkt inför nästa års upplaga, som man redan nu har börjat arbeta mot, är om man ska tidigarelägga cuphelgen något.

– Det finns en liten fundering på när vi ska ligga under säsongen. Eftersom vi som förening inte klarar av att spela det senare så kommer det i så fall att bli närmre inpå nyår, säger Patrik Berglin.

Sammanfattningsvis är man nöjda med 2020 års upplaga.

– Vi är nöjda att vi kunde komma igång igen och att det kunde rulla på. I efterhand hade det kanske kunnat vara bättre att spela i fler hallar och därmed kunna ha ett mer komprimerat spelschema. Hallen vi har är skitfin. Kanske hade vi kunnat få till en till hall och därmed hålla kvar folket. Nu kunde det ju dröja några timmar innan ett lags nästa match, och då kanske man tog sig därifrån emellan.

Det till trots lockade man imponerande 1300 besökare under helgens gång – och nu tar man alltså sikte på 2021!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img