Division 1-segrarna klara – nu väntar playoff

Division 1-serierna är avgjorda – och nu väntar kvalplayoff mot SFL för tre av de fyra seriesegrarna. Team TG Ungdom, som vann Norrlandsserien, har tackat nej och ersatts av Liberta FC. Matcherna drar igång till helgen – och kommer avgöra vilka två lag som når finrummet.

Att komma upp i SFL är en stor omställning och det är någonting som många lag har fått erfara. Något som också förändras är bevakningen av ens matcher, både via TV-kanaler och andra aktörer. En sorts aktör som klivit in mot lagen i SFL är bettingbolagen som alltså nu gjort det möjligt att spela på matcherna. Spel på matcher blir generellt sett allt större, även i futsalvärlden, där man kan hitta både Odds Bonus på många olika tillställningar både till höger och vänster. Futsalen gör därmed de allra största världssporterna sällskap på den marknad som idag är enorm. Idag hittar du odds på både svensk och internationell futsal och vill man få ännu bättre koll på betting kring sportmarknaden går det att spana in hemsidan som är länkad ovan.

Den tuffa vägen som är mot SFL vandrade i fjol AFC Eskilstuna. Ett AFC Eskilstuna som har trotsat alla odds som sattes på laget inför säsongen. Oddsen visade då nämligen att det skulle bli ett lag för bottenstriden – men årets säsong har visat att man verkligen har i slutspelet att göra. I fjol var vägen till SFL dessutom som allra tuffast för division 1-lagen som satsade hårt. Då förändrades SFL nämligen från 14 till tolv lag – vilket gjorde att endast ett lag totalt från alla division 1-serier skulle få en plats till kommande säsong.

I år ser upplägget något annorlunda ut. Fyra division 1-serier har skapats och där alla seriesegrare säkrade en plats i ett kvalplayoff mot landets högstaliga. Vilka vann då respektive serie?

Division 1 västra Götaland

I landets kanske tuffaste division 1-serie gjorde totalt tio lag upp. Efter en otroligt jämn toppstrid stod det klart att FC Lidköping United, som i flera år varit och nosat på en SFL-plats, säkrat seriesegern. Dock bara en poäng före största utmanaren Liberta FC.

Till SFL-playoff: FC Lidköping United

Division 1 östra Götaland

På den östra sidan av landet gjorde Norrköping FK, som så sent som i fjol spelade i SFL, det tidigt klart att man inte hade åkt ned i ettan för att stanna. Deras största utmanare om seriesegern var stadskollegan och nykomlingen Ektorp Futsal Klubb och även FC Kalmar, men man kunde till slut göra gapet ganska så stort.

Norrköping vann serien i överlägsen stil och är nu endast ett dubbelmöte från att ta sig tillbaka igen.

Till SFL-playoff: Norrköping FK

Division 1 norra Svealand

I norra Svealand tog Afghanska FC hand om favoritskapet – och lyckades hantera den pressen på bästa sätt. Med sex poängs marginal ned till tvåan Latorps IF säkrade man till slut seriesegern och en plats i playoffen.

Till SFL-playoff: Afghanska FC

Division 1 Norrland

I Norrlandsserien kom bara fyra av fem lag till spel, där Morön BK utgick. Team TG Ungdom FF, Robertsfors FF och Sandåkerns FF var de lag som skulle göra upp om den åtråvärda förstaplatsen. För att få till fler än sex matcher mötte man varandra i både dubbla hemmamöten och bortamöten.

Det blev till slut ganska en ganska klar seger för Team TG Ungdom – och en plats till playoffen. Men den valde man att tacka nej till, och ersattes av Libertá från västra Götalandsserien.

Till SFL-playoff: Libertá FC (ersatte Team TG Ungdom)

Så spelas playoffmatcherna

FC Lidköping United–Libertá Futsal Club

Norrköping FK–Afghanska FC

Datum för kvalmatcher:
Kvalmatch 1     22/23 februari
Kvalmatch 2     29 feb/1 mars
Kvalmatch 3     7-8 mars

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img