Hammarby vände och vann i Uddevalla

Det såg länge ut att bli en överraskande hemmaseger för IFK Uddevalla mot serieledande Hammarby, men orken och koncentrationen tog slut och stockholmarna kunde vända på matchen och åka hemåt med alla tre poängen.

IFK Uddevalla gjorde en mycket stabil första halvlek inför över 500 åskådare i Agnebergshallen. Taktiskt spelade laget helt rätt och gästerna hade mycket svårt att skapa några målchanser. Och blev det några lägen fanns alltid planens gigant Fredrik Söderqvist där och bröt en passning eller täckte ett skott. Istället var det hemmalaget som kom till lägen och efter mål av Donat Gashi och Younes Raisi.

IFK fortsatte även i den andra halvleken att gå runt på rätt få spelare vilket till slut gjorde att laget fick allt svårare att spela ett lika fokuserat försvarsspel mot serieledarna. När Christiane Barahona Montes reducerade till 2-1 sju minuter in på den andra halvleken såg fortfarande Uddevalla ut att kunna ha kontroll på matchen, men under de sista fem minuterna vände Hammarby och fixade tre viktiga poäng i jakten på seriesegern. För Uddevallas del är man i princip klart för SM-slutspel. Allt hänger nu på vad som händer med den överklagan ÖSK lämnat in på beslutet att de tappat alla tre poängen efter att ha använt en otillåten spelare.

Matchfakta

IFK Uddevalla Futsal-Hammarby Futsal 2–4 (2–0)

Mål, Uddevalla: Donat Gashi, Younes Raisi

Mål, Hammarby: Christiane Barahona Montes 2, Liridon Makolli, Gabriel Diaz

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img