”Lider med killarna, tränarna och hela organisationen”

Under fredagen kom beskedet. ÖSK Futsals överklagan mot beslutet om att man i derbyt mot Örebro FC använt en spelare på ett felaktigt sätt blev avslagen. Därmed står det nu helt klart att man missar slutspelet i årets SFL-upplaga.
– Det känns så klart oerhört tungt och tråkigt, säger Christoffer Wickman, sportsligt ansvarig i ÖSK Futsal, till klubbens hemsida.

ÖSK nekades prövningstillstånd hos Riksidrottsförbundet angående fallet gällande spelaren Adilson Pereira Barbosa och därmed står det nu helt klart att Hammarby, Strängnäs, IFK Göteborg, Skoftebyn, AFC Eskilstuna, Örebro FC, Borås AIK och IFK Uddevalla alla är klara för slutspel. Klart står det också att ÖSK inte är ett av de åtta lagen.

Resultatet 0–3 i derbyt står fast.

– Det känns så klart oerhört tungt och tråkigt att en dom från disciplinnämnden som var skiljaktig inte ens tas upp till prövning. Att vår slutspelsplats i SFL avgörs på skrivbordet istället för på plan känns bara illa, säger ÖSK:s sportansvarige Christoffer Wickman till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag lider med killarna, tränarna och hela organisationen, de har kämpat och slitit sedan början av juli med ett enda mål och det är slutspel, och sedan slutar det så här.

Örebro SK Futsal avslutar därmed säsongen under söndagen borta mot ett Hammarby som fajtas om förstaplatsen.

– Den gamla klyschan säger ju att en tabell aldrig ljuger, men jag är tämligen övertygad om att de flesta är överens om att ÖSK Futsal har både truppen och spelarna för att vara i slutspel. Vi har truppen och spelarna för att gå hela vägen, därför känns det här oerhört tungt.

Hammarby IF FF–ÖSK Futsal startar, precis som alla matcher i den sista omgången, klockan 14.00.

*Annons i samarbete med Coolbet*
Spela på futsal här!
Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img