Sista omgången är kommen – här är förutsättningarna inför slutspelet

0
Foto: Krister Melin.

Nu ska det avgöras vilka slutplaceringarna i SFL blir inför slutspelet. Hammarby sitter fortsatt i förarsätet och seger idag innebär en säkrad förstaplats.

Efter att söndagens matcher, som alla startar 14.00, avslutats vet vi hur årets SFL-serie slutar. Och redan under måndagen kommer det att hållas ett spelordningsmöte där slutspelsmatcherna kommer att sättas.

På ligans officiella hemsida går att lösa följande inför det att kvartsfinalerna skall bestämmas, samt om fördelarna en högre placering ger:

”För de åtta lagen som kvalificerat sig till slutspel ger en högre placering också en högre ranking, vilket ger fördelar i slutspelet. Lagen som placerar sig topp tre får nämligen välja vilket motstånd av de fyra sämst rankade lagen man vill möta i kvartsfinal. Utöver detta har man även fördel av att spela det andra avgörande mötet på hemmaplan.

Även i semifinalen får det lag som är rankat högst välja motstånd, av de två sämst rankade lagen, samt att man har hemmaplansfördel.

Den 1 mars spelas den sista omgången av SFL, vilket kommer avgöra hur den slutgiltiga tabellen kommer att se ut. Redan dagen efter, den 2 mars, kommer ett spelordningsmöte hållas där de högst rankade lagen får välja vilket motstånd man vill ha i kvartsfinalen.

Detta gör att vi den 2 mars kommer veta vilka lag som skall möta vilka i kvartsfinal.”