KLART: Så spelas kvartsfinalerna

0

Under söndagen avgjordes grundserien i Svenska Futsalligan – och redan nu står det klart hur kvartsfinalerna kommer att se ut.

Hammarby, som vann serien, fick börja med att välja motståndare till kvartsfinalen. Valet föll på Örebro FC. Sportchef Jocke Eriksson till SFL:s officiella hemsida om valet:

– Det är alltid bra matcher mot ÖFC. Att det dessutom brukar vara bra arrangemang med mycket folk, 853 personer senast i Örebro, är inspirerande. Sportsligt har vi ett övertag mot dem den här säsongen, vi har 16-3 i målskillnad efter våra två möten i SFL. Å andra sidan slog de oss i Nordic Futsal Cup i augusti, så det kommer att bli en intressant kvartsfinal. Hur som helst är vi redo och ser fram emot matcherna.

Därefter var det tvåan IFK Göteborg Futsals tur, som därmed hade att välja på AFC Eskilstuna, IFK Uddevalla och Borås AIK. Valet föll på det sistnämnda laget.

– I detta läget så känns det lite som att det inte spelar någon roll vilket av lagen vi väljer. Alla har sina styrkor och svagheter, det kommer att bli tufft oavsett motstånd. Nu gick vi helt enkelt på senaste resultatet. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi ger Borås tändvätska bara genom att välja dem. Det som hänt i grundserien spelar ingen roll längre. Må bästa lag vinna, säger Blåvitts huvudtränare Nicklas Asp om valet till sajten.

Sista lag ut att få välja kvartsfinalmotståndare var Strängnäs FC som valde bort ett derby mot AFC Eskilstuna och ställs istället mot regerande mästaren IFK Uddevalla.

– Valet föll på Uddevalla då vi känner att den sportsliga utmaningen gynnar oss i kvartsfinal. Att det blev just Uddevalla är inte så konstigt egentligen, vi har gjort bra matcher mot dem under säsongen. I och med att vi väljer dem så ger vi oss själva förutsättningar att prestera bra. Alla matcher kommer att bli tuffa, oavsett motstånd, men det här motståndet passar oss bra tycker vi, säger Strängnäs Robin Rosenstam till svenskafutsalligan.se.

Kvar blev Skoftebyn som får möta AFC Eskilstuna.

Fakta: Kvartsfinaler

Kvartsfinal 1
Örebro FC–Hammarby IF (9/3)
Borås AIK–IFK Göteborg (8/3)
IFK Uddevalla–Strängnäs FC (8/3)
AFC Eskilstuna–Skoftebyns IF (8/3)

Kvartsfinal 2 
Hammarby IF–Örebro FC (16/3)
IFK Göteborg–Borås AIK (14/3)
Strängnäs FC–IFK Uddevalla (15/3)
Skoftebyns IF–AFC Eskilstuna (14/3)