Torslanda med ännu en säsong utan att lyfta: ”Ganska lätt att förstå varför”

Ingemansland. Det var där Torslanda IK Futsal hamnade det här året. Det här året också. Trots att man på många sätt fortsätter ta stora kliv vill det sig inte resultatmässigt för laget som i år även fått fram en landslagsspelare.
– Det enkla svaret är att det har med kontinuiteten att göra, säger huvudtränaren Fredrik Augustin.

I fjol slutade Torslanda på en niondeplats i Svenska Futsalligan. Man hade lyckats spela ihop 32 poäng på 26 omgångar och man såg ljust på framtiden.

Trots en stark avslutning på årets säsong landade man på en tiondeplats med 22 inspelade poäng på lika många matcher.

– Det är klart att man inte är nöjd med det sportsliga resultatet den här säsongen. Sedan är jag dock nöjd med hur jag har lyckats utveckla vissa spelare att bli väldigt duktiga futsalspelare i år. Men om man reflekterar lite är det ganska lätt att förstå varför vi inte nått slutspel i år, och det har med kontinuiteten att göra. Jag bukar prata om 80/80-regeln, alltså att en trupp ska vara tillgänglig 80 procent av matcherna. Då ska man ha en 12-13 spelare som ska spela 80 procent av matcherna – och där har vi tre. Där är vi bland de sämsta i ligan, och då är det inte så konstigt egentligen att det ser ut som det gör, sammanfattar Torslandas huvudtränare Fredrik Augustin.

Det finns några höga toppar under säsongen såsom 10–2 hemma mot Borås AIK och två oavgjorda resultat nu på slutet mot lagen som jagade seriesegern. Men däremellan har man varit allt för djupt ned i dalarna och härjat.

– Vi hade en tuff period i december med skador, sjukdom och folk borta. Har man där också lite oflyt så blir det väldigt kostsamt. Men sedan har vi haft bättre kontinuitet och då visar vi ganska tydligt att vi är ett bättre futsallag. Hammarby som exempel vinner serien och vi tar ett oavgjort där de har nio skott på oss.

Han utvecklar:

– Stundtals spelar vi jättebra futsal och följer helt matchplanen. Till exempel Eskilstuna borta där vi totaläger första halvlek och spelar riktigt bra. Det har varit en del stolpe ut. Vi har gjort några riktigt bra matcher och när vi får allt att flyta på ser det bra ut. Men kontinuiteten har genomgående under säsongen straffat oss. Man går igenom mycket saker och saknas det då folk så måste man gå igenom samma sak igen. Nu sista veckorna har vi kunnat gå in på detaljnivå och inte grunder, då blir det stor skillnad.

Känns det bittert att inte ha fått ut mer?

– Bittert vet jag inte. Lite kanske.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har inte hunnit tänka på det än. Jag får utvärdera den säsongen som varit och se vad jag kan utveckla i mitt ledarskap. Jag ska ha ett möte med styrelsen i Torslanda så får vi se vad som händer. Självklart är man taggad på att fortsätta i sporten, jag tycker att det här är jätteroligt och jag älskar futsal.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img