Lidköping tagna av stundens allvar – nu väntar avgörandet: ”50/50-chans”

FC Lidköping United har under de senaste åren varit nära SFL-platsen – men har hittills inte lyckats nå hela vägen fram. Nu återstår det en match i SFL-kvalet mot Libertá FC. Seger där och den efterlängtade platsen i futsalens finrum är deras.

Till år gjordes division 1-serierna om och sex serier blev fyra. Västra Götalandsserien blev kanske den allra tuffaste med hela tio lag som skulle göra upp om en enda plats till SFL-kvalet.

– Det var en väldigt tuff serie, men det var också mycket lärorikt och roligt. Det har varit väldigt jämnt mellan lagen. Libertá har hela tiden varit hack i häl och till och med förbi några gånger. Det har varit mycket jämnare än på många år. Fler lag i serien och längre bortaresor. Oavsett vad som händer på söndag tycker jag vi gör en godkänd säsong, säger Lidköpings ordförande Hajrudin Dino Husic till Futsalmagasinet.

Ja, på söndag ska allt avgöras. Det tredje och sista mötet med Libertá i kampen om SFL. Lidköping vann första mötet borta i Stenungsund och kunde i söndags avgöra på hemmaplan. Men då var Libertá snäppet vassare och kunde vinna med 7–3. Därmed blir det en tredje match, också den hemma i ett kokande Idrottens hus.

– Att vi vann bortamatchen var lite överraskande faktiskt. Sedan var det lite ombytta roller i söndags när vi spelade hemma. Då var Libertá det mer taktiska laget och vann helt rättvist.

Varför tror du att det blev som det blev i söndags?

– Min personliga åsikt är väl att vi var tagna lite av stundens allvar. Det satte sig mentalt att släppa in några mål på kort tid också. Vi får en tidig utvisning som jag tycker är felaktig, men det är sådant som händer och då gör de mål på straff på det.

Hur laddar ni om?

– Det gäller bara att bryta ihop första dagen efter och komma igen. Jättekul för sporten att det blir en tredje match i och med att det är publikmatcher. Så sett roligt även om vi såklart hade velat ha avgjort i söndags, säger Husic som ser mötet på söndag som helt vidöppet:

– Jag tror att det är 50/50. Allt kan hända. Det verkar som att Liberta blivit lite mer skärpta också.

FC Lidköping United har varit nära några gånger. Den här gången vill man ta chansen. Och ordförande Husic är övertygad om att man är redo för SFL.

– Ja, men det måste jag säga. Nu har vi varit med ett par år och snubblat lite på mållinjen. Vår organisation höjer standarden för spelare och ledare varje år. Jag tror att vi är längre fram än många SFL-lag på den biten, sedan gäller det att prestera sportsligt också.

FC Lidköping United–Libertá FC startar 19.00 i Idrottens Hus på söndag.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img