Blåvitt äntrar slutspelet i storform: ”Tror vi kan gå hela vägen”

0
Foto: David Gerd

På förhand sågs IFK Göteborg som en av de absolut största favoriterna till att ta hem SM-guldet den här säsongen. Men under säsongens gång har man, trots att man hela tiden hängt med i toppen, inte riktigt fått allt att stämma till hundra procent. Förrän nu, lagom till slutspelet.
– Nu börjar allvaret, säger Flamur Tahiri.

Efter en rad imponerande resultat under sluttampen av säsongen landade IFK Göteborg till slut en stark andraplats.

– Det känns bra. Det allvarliga börjar nu, om man säger så. Det känns som att vi har väldigt bra form nu inför slutspelet, så det ska bli intressant och roligt och hoppas nu formen håller i sig, säger Flamur Tahiri som precis som laget visat storform senaste tiden.

Därmed fick de välja kvartsfinalmotståndare efter Hammarby. Valet föll på Borås AIK, som man bara för några veckor sedan besegrade med hela 11–3.

– Vi vet att det är ett bra lag, oavsett resultatet från senast. Nu är det som sagt allvar och vi måste vara med på allt. De är bra, speciellt på hemmaplan där de ofta lyckas fylla hallen. Vi kommer behöva ge 110 procent, säger Tahiri.

Odds: Borås AIK–IFK Gbg
1: 2.45 X: 5.50 2: 1.85
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

I IFK Göteborg finns det en stor erfarenhet av slutspelsmatcher. För Tahiris del är det första gången.

– Det känns roligt att spela sitt första slutspel. Jag har skojat lite med laget att jag gör min första säsong och direkt blir det slutspel.

Hur långt tror du att ni kan gå?

– Jag tror att vi kan gå hela vägen om vi håller oss till vår plan och är fokuserade till 110 procent.

Borås AIK–IFK Göteborg Futsal startar 17.15.