Hett kvartsfinalmöte i Boråshallen – där hemmalaget fick sista ordet

0
Foto: David Gerd

Tätt, hett och hög klass. Det blev ett gnistrande första möte mellan BAIK och IFK Göteborg i Boråshallen som slutade 3-3 sedan hemmalagets Mehmed Dresevic kvitterat med bara en halv minut kvar.
– Jag är inte överraskad över Borås spel idag, de är ett bra lag. Alla vill vinna i slutspelet, nu spelar det inte så stor roll längre hur grundserien slutade, förklarade Fehim Smajlovic till Eurosport efter matchen.

BAIK fick en kanonstart på matchen och kunde göra 1-0 redan efter en dryg minut genom Arjan Mostafa som utnyttjade en försvarsmisstag när Göteborgs Flamur Tahiri slarvade framför eget mål. Det målet fick BAIK att växa och självförtroendet steg för varje minut.

Göteborg hade väldigt svårt att skapa något framåt och fick de en möjlighet fanns hemmamålvakten Viktor Sääf alltid i vägen. Istället var det Borås som skapade mer och mer chanser och hade det inte varit för målvakten Viktor Janssons mycket starka första halvlek hade nog BAIK gjort både två och tre mål innan paus.

Andra halvlek inleddes på exakt samma sätt som den första – med ett tidigt BAIK-mål. Hemmalaget ställde om snabbt och Robin Yarsuvat satte säkert in bollen vid den bortre stolpen.Matchens mål, kanske redan ett av slutspelets läckraste mål, kom bara minuten senare när Petrit Zhubi cykelsparkade in reduceringen till 2-1. Ett klassmål helt enkelt.

Det målet tände bortalaget som började våga hålla mer i bollen och då fick de också igång sitt spel. Göteborg gick nu för en kvittering och Viktor Sääf fortsatte att göra räddning efter räddning. Det märktes att det var jobbigt för Borås att hålla uppe sin press mot Göteborg och tröttheten blev allt mer påtaglig.

Det utnyttjade också Göteborg med sju minuter kvar när halva hemmalaget inte alls gjorde sitt hemjobb och Fehim Smajlovic satte kvitteringen.Bara minuten senare var än en gång Smajlovic framme och pricksköt in 3-2 mot ett tröttkört hemmalag. Då talade det mesta för att favorittippade IFK Göteborg planenligt skulle ta segern i det första kvartsfinalmötet. Med bara 30 sekunder kvar svarade Mehmed Dresevid för en sista kraftansträngning, han vände bort en Göteborgsspelare och satte dit kvitteringen.

Returen spelas i Göteborg nu på lördag.

Matchfakta

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1

Borås AIK Futsal–IFK Göteborg Futsal 3–3 (1–0)

Målen, BAIK: Arjan Mustafa, Robin Yarsuvat, Mehmed Dresevic

Målen, Göteborg: Fehim Smajlovic 2, Petrit Zhubi

Publik: 985