Skoftebyns besked om brassarna inför slutspelet: ”Yttre faktorer påverkar”

Brassar eller inte brassar, har under en tid varit en het potatis i SFL sedan det stod klart att ÖSK fälldes för användandet av Adilson. I Skoftebyn har man naturligtvis påverkats av det hela, och nu har man tagit ett beslut att ställa över brassarna i slutspelet.
– En speciell situation, konstaterar Christoffer Lundh som är futsalansvarig i klubben.

Man vidtar helt enkelt försiktighetsåtgärder inför slutspelet genom att ställa över sina fyra spelare från Brasilien.

– De kommer inte att spela på söndag. Det är väl någon typ av dialog som vi för inom föreningen hela tiden. Ska man vara hyggligt transparens är det yttre faktorer som påverkar, säger klubbens futsalansvariga Christoffer Lundh till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Det är en speciell situation. Vi vet att vi har gjort och gör rätt för oss i egentligen alla aspekter. Med det sagt gör vi inte allt perfekt, men i form av regelverk vet vi att vi gjort rätt från början till idag. I och med Adilson-fallet trycker de väldigt mycket på tolkning, och det gör ju att läget blir osäkert. Då är det inte binärt längre, alltså svart eller vitt. Så länge det finns en gråzon är det ett risktagande.

Känner ni att ni riskerar för mycket genom att ha med dem?

– Vi är jättenöjda med allt som varit hela den här säsongen med matcher, resultat, publiksiffror och så vidare. Och det vill vi inte ska sluta med att bli anmälda och risk för att även bli fällda.

Kan det bli aktuellt senare?

– Jag utesluter det inte, men som sagt kommer vi inte att välja att spela dem på söndag. Oavsett om det blir kvartsfinal eller final är det inte långt kvar av den här säsongen.

Hur tog de beskedet att de inte är med i kvartsfinalen?

– Klart att det känns trist för dem. Men sedan förstår de inte riktigt situationen. De kommer, ursäkta generaliserandet, från ett Brasilien där det mesta går att lösa med pengar. Ett mer korrupt samhälle helt enkelt. Och har till och med disciplinnämnden svårt att förstå regelverket är det klart att spelare som inte ens är här ifrån inte hänger med i matchen.

Det är alltså AFC Eskilstuna som står som motståndare i de kommande två kvartsfinalerna. En tuff nöt att knäcka, och kanske än tuffare med det här avbräcket och det som följer därefter av situationen i sig.

– Det är klart att det påverkar någonstans. Det syns på våra sista resultat att det varit en oro kring. Jag vill inte plocka ned våra senaste motståndare, men våra prestationer går inte att likna övriga matcher från den här säsongen. Men vi har väldigt många fina exempel på hur vi ska agera på planen från den här säsongen. Nu lägger vi den lilla turbulensen som varit åt sidan och kommer köra stenhårt.

AFC Eskilstuna–Skoftebyns IF startar 17.00.

Odds på slutspelet i SFL
Spela på matcherna här!
*Annons i samarbete med Coolbet*
Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img