IFK Uddevalla i förarsätet inför kvartsfinalreturen i Strängnäs

Regerande mästarna IFK Uddevalla skaffade sig en fint utgångsläge inför returen genom att hemmabesegra serietrean Strängnäs med 4-2 (1-1). Matchhjältar i hemmalaget blev tvåmålsskytten Nadim Raisi samt målvakten Filip Skarin som bland annat nollade skytteligaledaren Adnan Cirak.

Det var gästerna som inledde bäst när Ignatius Malki gav sitt Strängnäs ledningen efter tre minuters spel. Linus Skarin kunde sätta kvitteringen till 1-1 vilket stod sig halvleken ut.Uddevalla fick en bra start på den andra halvleken när Nadim Raisa satte 2-1. Därefter tog Strängnäs över allt mer av bollinnehavet men hade svårt att skapa lägen framför duktige Filip Skarin i hemmamålet. Uddevalla fick mest ägna sig åt att försvara sig, men gjorde det väldigt bra matchen igenom. Skyttekungen Adnan Cirac fick väldigt lite utrymme denna match. 

Därför kom det nog som en kalldusch för gästerna när en av Uddevallas stora målskyttar denna säsong, Donat Gashi, kontrade in 3-1 för Uddevalla. Sedan klev Nadim Raisi in i handlingen igen, och som han gjorde det. Nadim drog till från minst 15 meter och bollen gick rakt upp i målvaktens vänstra kryss. Ett drömmål!

Strängnäs svarade snabbt med att göra 4-2 genom Yanku Marrah och jagade fler mål då varje mål är viktigt inför returen i Strängnäs nästa helg. När Uddevalla sedan drog på sig sin sjätte frispark med dryga minuten kvar stegade Adnan Cirac fram. Men hemmamålvakten Filip Skarin tog även en tiometersstraff denna kväll och ordnade därmed ett fint utgångsläge för Uddevalla inför returmötet.

Matchfakta

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1

IFK Uddevalla Futsal–Strängnäs FC 4–2 (1–1)

Målen, Uddevalla: Nadim Raisi 2, Linus Skarin, Donat Gashi

Målen, Strängnäs: Ignatius Malki, Yankı Marrah

Publik: 302

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img