Örebro FC nära skrällseger – Bajen kvitterade med elva sekunder kvar

ÖFC var mycket nära att skrälla hemma mot Hammarby i det första kvartsfinalmötet. Men Josef Rakez kunde efter en längre tids jakt på kvitteringsmålet ordna ett 3–3-resultat.

Det var Örebro FC som efter den första halvleken kunde gå till halvtidsvila i ledning. Mirza Turan tryckte dit halvlekens enda mål efter dryga kvarten.

Hammarby skulle dock komma tillbaka. Efter en omställning kunde Sebastian Holmquist peta in det så viktiga 1–1-målet i början av den andra halvleken. Och några minuter senare såg Elvir Spahovic till att ge Stockholmslaget ledningen för första gången i matchen.

Men två snabba mål satte ÖFC åter i förarsätet. Först sköt Fredrik Johnsson in 2–2 direkt på frispark, och bara 20 sekunder senare kunde Michel Yanez Hernandez peta in ledningsmålet efter en snabb omställning – och hemmapubliken var i extas.

Allt såg ut att gå ÖFC:s väg, men då drog hemmamålvakten Dildar Caliskan på sig en andra varning och visades ut. Därmed fick ÖFC ägna två minuter till försvar. Något man klarade av galant och kunde avsluta matchen med fullt manskap.

Örebro FC såg ut att gå mot segern – men med elva sekunder kvar att spela hittade Sebastian Holmquist hela vägen fram till Josef Rakez som fastställde slutresultatet 3–3.

Returen spelas nästa måndag i Eriksdalshallen.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1

Örebro FC–Hammarby IF FF 3–3 (1–0)

Målen, ÖFC: Mirza Turan, Fredrik Johnsson, Michel Yanez Hernandez

Målen, Hammarby: Sebastian Holmquist, Elvir Spahovic, Josef Rakez

Utvisning, ÖFC: Dildar Caliskan